Μια τεράστιας σημασίας για την αγορά μοτοσυκλέτας, ευχάριστη είδηση.

«Πράσινο φως» για την πώληση δικύκλων Euro 4 το 2021

Μια τεράστια ανάσα ανακούφισης για τις αντιπροσωπείες μοτοσυκλετών σε όλη την Ευρώπη, αφού η E.E. ενέκρινε την παράταση δυνατότητας διάθεσης των μοτοσυκλετών stock Euro 4 μέχρι και το τέλος του 2021. Δείτε περισσότερα.

Χαράς ευαγγέλια για την αγορά μοτοσυκλέτας σε όλη την Ευρώπη, η οποία αποφεύγει ένα μεγάλο αδιέξοδο που ίσως οδηγούσε σε καταστροφή τεράστιου stock μοτοσυκλετών. Πριν λίγες ώρες, γνωστοποιήθηκε μια απόφαση-σταθμός: Τα δίκυκλα προδιαγραφών Euro 4 λαμβάνουν παράταση δυνατότητας διάθεσης τους στην Ευρώπη, για έναν ακόμα χρόνο και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021. 
 
Υπογραμμίζεται, ότι η κατ εξαίρεση αυτή διάταξη θα αφορά αποκλειστικά και μόνο, τις μοτοσυκλέτες που βρίσκονται ήδη σε stock στις εταιρείες και τις αντιπροσωπείες και συμφωνούν με τις προδιαγραφές Euro 4, από τις ημερομηνίες επιβολής των Lockdown στις εκάστοτε αγορές και πιο συγκεκριμένα, από τις 15 Μαρτίου 2020.
 
Και εξηγούμε, τα γεγονότα πίσω από την λήψη της απόφασης: Με την καθολική επιβολή των Euro5 προδιαγραφών τον Ιανουάριο του 2021, καμία μοτοσυκλέτα Euro4 δεν θα μπορούσε πλέον να πωληθεί ή να ταξινομηθεί. Ωστόσο, λόγω των Lockdown σε όλη την Ευρώπη, το στοκ αταξινόμητων-απούλητων μοτοσυκλετών Euro4 κινδύνευε να οδεύσει μέχρι και σε καταστροφή.  Με την νέα αυτή απόφαση, δίνεται η δυνατότητα στους εμπόρους μοτοσυκλετών, να ταξινομήσουν και να πουλήσουν τις Euro4 μοτοσυκλέτες μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ωφελημένος παράλληλα, βγαίνει και ο τελικός αγοραστής μιας μοτοσυκλέτας, αφού οι μοτοσυκλέτες Euro 4 που θα μπορούν να διατεθούν υπό αυτό το πλαίσιο, δεν θα ακριβύνουν άλλο (είναι γνωστό ότι αναβαθμίσεις στην έκταση που απαιτούνται για την συμφωνία με νέες προδιαγραφές ρύπων πάντα επιφέρουν και αύξηση των τιμών στο τελικό μοντέλο). 
 
Η ACEM, μέσω του γενικού γραμματέα της Antonio Perlot, δήλωσε για το γεγονός: «Η ACEM καλωσορίζει την θετική ψήφο της Ευρωβουλής σε αυτό το σημαντικό νομοθετικό θέμα. Η νέα ρύθμιση θα βοηθήσει τους κατασκευαστές που έχουν ανάγκη την υποστήριξη και θα βοηθήσει να γεφυρωθεί το χάσμα προς το Euro5. O νέος κανονισμός θα παράσχει παράλληλα ένα πολύ απαραίτητο δίχτυ ασφαλείας σε όλο τον τομέα, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσώπων, και να αποτρέψει την μη απαραίτητη καταστροφή των οχημάτων Euro4».
 

  • Άγγελος

    Νώντα, επειδή κι εγώ είμαι στην ίδια θέση με σένα και το έψαξα, είναι θέμα ημερών και γραφειοκρατίας.

     
  • Νωντας

    Γειά σας! Θα ηθελα να σας ρωτήσω σχετικά με τα μιχανακια ouro 4... Συγκεκριμένα πρίν μια βδομάδα αγόρασα ενα μιχανακι με προδιαγραφές ouro 4 , χωρίς να ξέρω οτι δεν γίνονται ταξινομησης το 2021. Και χωρίς να με έχει προειδοποίηση η αντιπροσωπία (μόνο την στιγμή αφου είχε ολοκληρωθεί η αγορα του μιχανακιου. Οτι έχει δοθεί παράταση για ouro 4 μοτοσικλέτες) Ο χειρότερος φόβος μου είναι να μείνω με ενα μιχανακι που δεν θα γίνει ποτε η ταξινόμηση του. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε εσείς, αν ξέρετε κατι παραπάνω σχετικα με αυτήν την κατάσταση...η αν μπορώ να πάρω τα λεφτά μου πίσω; (το μιχανακι ειναι στην αντιπροσωπία ακομα) Ευχαριστώ πολύ...

      2