Piaggio MP3: Πατέντα για σταθερό μούτρο

Piaggio MP3: Πατέντα για σταθερό μούτρο

Σχέδια που κατατέθηκαν δείχνουν ότι η Piaggio εργάζεται πάνω στο να κάνει το εμπρός μέρος του τρίτροχου MP3 να μένει όρθιο όταν το scooter πλαγιάζει για καλύτερη αεροδυναμική και αποδοτικότερο φωτισμό του δρόμου.

Θα μπορεί να εφαρμοστεί σε τρίτροχες και τετράτροχες μοτοσυκλέτες

Όπως ήδη γνωρίζετε στο υπάρχον MP3 το εμπρός μέρος του φέρινγ πλαγιάζει μαζί με το υπόλοιπο scooter όταν ο αναβάτης στρίβει. Τα σχέδια όμως που είδαν το φώς της δημοσιότητας δείχνουν ότι η Piaggio ψάχνει τρόπο να το κάνει να μένει όρθιο και μπορεί στις εικόνες να φαίνεται ένα MP3, αλλά αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη πατέντα θα μπορεί να εφαρμοστεί σε τρίτροχες και τετράτροχες μοτοσυκλέτες με δυο εμπρός τροχούς που στρίβουν και τουλάχιστον έναν κινητήριο τροχό πίσω. Στόχος είναι να επιτευχθεί καλύτερη αεροδυναμική απόδοση και σωστός φωτισμός του δρόμου από τον προβολέα του οχήματος, όταν αυτό βρίσκεται υπό κλίση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Βελτιωμένη αεροδυναμική και καλύτερος φωτισμός του δρόμου

Σύμφωνα με την Piaggio: «Αρχικός στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια μοτοσυκλέτα με 3 ή 4 τροχούς, η οποία θα έχει την ίδια αεροδυναμική συμπεριφορά ανεξάρτητα από τις συνθήκες οδήγησης και θα μπορεί να παραχθεί με ανταγωνιστικό κόστος. Επίσης, θέλουμε το εμπρός φέρινγκ να είναι πιο απλό σχεδιαστικά, αλλά να έχει την ίδια αεροδυναμική απόδοση. Ο επόμενος στόχος είναι να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα του εμπρός φωτιστικού σώματος χωρίς να καταφύγουμε σε συσκευές ή μηχανικές λύσεις κατεύθυνσης της δέσμης.»

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »