Παρθενική νίκη του Fabio Di Giannantonio στο Grand Prix του Κατάρ!

Παρθενική νίκη του Fabio Di Giannantonio στο Grand Prix του Κατάρ!

Πρόβλημα ελαστικού για τον Martin που τερμάτισε μόλις 10ος. Ο Bagnaia πήρε τη δεύτερη θέση, ανοίγοντας τη διαφορά στους 21 βαθμούς πριν το τελευταίο Grand Prix. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Luca Marini.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ολοκλήρωσε το προτελευταίο του Grand Prix στο Lusail του Κατάρ και ήταν ένας πραγματικά δραματικός αγώνας, με έναν νέο νικητή και μια ανατροπή που φέρνει το Πρωτάθλημα στη Βαλένθια την επόμενη εβδομάδα με τους δύο διεκδικητές να έχουν 21 βαθμούς διαφορά μεταξύ τους. 

Ο Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) κατάφερε να στρίψει πρώτος όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, με τον κάτοχο της pole position, Luca Marini (Mooney VR46 Ducati) να τον ακολουθεί. Απο την άλλη, ο Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) έκανε μια καταστροφική εκκίνηση, με τον πίσω τροχό να γλιστράει και έφτασε να είναι όγδοος. 

Παρά την μετέπειτα προσπάθειά του, που τον έφερε στην 6η θέση, ο Ισπανός αντιμετώπιζε εμφανέστατα πρόβλημα με το πίσω ελαστικό του και άρχισε να δέχεται πολλαπλές προσπεράσεις από άλλους αναβάτες, με αποτέλεσμα να φτάσει πίσω στη 10η θέση. 

 

Η μάχη για τη νίκη


Εν τω μεταξύ, ο Bagnaia είχε αρχίσει να ξεφεύγει μπροστά, με τον μόνο αναβάτη που μπορούσε να τον ακολουθήσει να είναι ο Fabio Di Giannantonio (Gresini Ducati), o οποίος μάλιστα τέσσερις γύρους πριν το τέλος έκανε την κίνησή του και πέρασε τον εργοστασιακό αναβάτη της Ducati, κυνηγώντας την παρθενική του νίκη. 

Ο Bagnaia προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το slipstream για να περάσει τον Di Giannantonio ευθεία του επόμενου γύρου, όμως έχασε τα φρένα της πρώτης στροφής και αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας. Η διαφορά από τον τρίτο ήταν μεγάλη, όμως πλέον ο Pecco είχε χάσει κάθε πιθανότητα για νίκη. 

Ο Di Giannantonio πήρε λοιπόν την παρθενική του νίκη, χωρίς ακόμα να έχει συμβόλαιο για το 2024, με τον Bagnaia να κρατάει τη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Luca Marini, που βγήκε νικητής μετά από μάχες στους πρώτους γύρους με τους υπόλοιπους αναβάτες. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η πρώτη δεκάδα


Τέταρτος τερμάτισε ο Maverick Viñales (Aprilia Racing), μπροστά από τον Brad Binder (Red Bull KTM). O Alex Marquez (Gresini Ducati) πήρε την καρό σημαία στην έκτη θέση, ενώ πίσω του βρέθηκαν ο Fabio Quartararo (Μonster Energy Yamaha) και ο Enea Bastianini (Lenovo Ducati). Τη δεκάδα έκλεισαν οι Jack Miller (Red Bull KTM) και Jorge Martin

O απογοητευμένος Martin φτάνει στη Βαλένθια με μια διαφορά 21 βαθμών, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ελπίζει σε λάθος ή κακή απόδοση του Bagnaia για να κατακτήσει το Πρωτάθλημα.