Παρουσίαση τακάκια Polini: Προοδευτικότητα, δύναμη και διάρκεια

Δοκιμάζουμε πίσω τακάκια της κορυφαίας στον τομέα των βελτιώσεων Polini. Με εντυπωσιακή προοδευτικότητα, σταθερή απόδοση στη σκληρή χρήση και αποτελεσματικότητα σε στεγνό και βρεγμένο, προσφέρουν όλα όσα ζητάς.

Ενδεικτική τιμή: 14,50 ευρώ

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Κατά την πέδηση τα τακάκια φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ώστε να είναι το φρενάρισμα προοδευτικό και αποδοτικό. Η τριβή που αναπτύσσεται ανάμεσα στα τακάκια και τους δίσκους των φρένων είναι ο λόγος που η μοτοσυκλέτα ή το scooter ελαττώνει ταχύτητα ή ακινητοποιείται, όταν πιέζουμε την μανέτα του φρένου. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό το πόσο σημαντικό είναι να επιλέγουμε επώνυμα και ποιοτικά τακάκια, ενώ πρέπει να ελέγχουμε τακτικά τη φθορά τους και να τα αντικαθιστούμε όταν χρειάζεται. Τα τακάκια είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά τριβής, τα οποία «στηρίζονται» σε μια μεταλλική πλάκα. Αρχικά, κατασκευάζονταν από αμίαντο, αλλά αυτός αντικαταστάθηκε από άλλα υλικά, καθώς αποδείχθηκε επιβλαβής για την υγεία. Τα υλικά τριβής που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι πολύ πιο σύγχρονα για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και διάρκεια ζωής.



Το βαρύ όνομα και η πολύχρονη εμπειρία της Polini στη βελτίωση των scooter, αποτελεί εγγύηση όταν αναζητάς ποιοτικά ανταλλακτικά.

Όταν λοιπόν έφτασε η ώρα της αλλαγής για τα πίσω τακάκια του Daytona T310 επιλέξαμε τα επώνυμα και δοκιμασμένα Polini. Το όνομα της Ιταλικής εταιρείας θα σου είναι γνωστό, αφού είναι συνυφασμένο με τη βελτίωση των scooter εδώ και δεκαετίες. Η Polini έχει καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στον σχεδιασμό και την παραγωγή ειδικών εξαρτημάτων για scooters και maxi scooters και συνεχίζει την αναζήτηση νέων λύσεων με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης των κινητήρων και την αυξημένη αξιοπιστία. Σήμερα, έχει παρουσία σε πάνω από 64 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ την διάθεση των προϊόντων της στην Ελληνική αγορά έχει αναλάβει η ΠΕΡΚΟ Α.Ε, η οποία και μας παραχώρησε ένα ζευγάρι οργανικά τακάκια και συγκεκριμένα τον κωδικό 174.0073 για τις ανάγκες του Τ310.
Να θυμίσουμε ότι η γκάμα της ιταλικής εταιρείας περιλαμβάνει ακόμα βαριατόρ, κυλίνδρους, πιστόνια, καρμπυρατέρ, φίλτρα αέρα και λαδιού, σιαγώνες φυγοκεντρικού, καμπάνες, αλλά και ολόκληρους κινητήρες για χρήση στην πίστα ή τον δρόμο. Η πολύχρονη εμπειρία, τα υψηλής ποιότητας υλικά και ο αυστηρός ποιοτικός έλεγχος εγγυώνται την αποτελεσματικότητα των προϊόντων της.


  
Προοδευτικότητα και βελτιωμένη αίσθηση.

Η γκάμα της Polini περιλαμβάνει οργανικά και μεταλλικά τακάκια που διαφέρουν ως προς τα χαρακτηριστικά απόδοσης. Για το Daytona Τ310 προτείνει τα οργανικά κατασκευασμένα από εξαιρετικής ποιότητας και σύνθεσης υλικό τριβής που σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει ισχυρή πέδηση, άμεση απόκριση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, μεγάλη διάρκεια ζωής και μικρή φθορά στους δίσκους. Η τοποθέτηση έγινε στο κατάστημα Wheel City στο Νέο Κόσμο και αφού κάναμε μερικά χιλιόμετρα μέχρι να «πατήσουν» τα τακάκια, μπορούσαμε πλέον να βγάλουμε συμπεράσματα. Αυτό μου μας εντυπωσίασε ήταν η προοδευτικότητα κατά το φρενάρισμα καθώς είχες απόλυτο έλεγχο του πίσω τροχού και ελεγχόμενη δύναμη. Επίσης, μετά από συνεχόμενα έντονα φρεναρίσματα, δεν παρατηρήσαμε πτώση στην απόδοση ή αλλαγή στην αίσθηση του πεντάλ, οπότε δεν θα σε «προδώσουν» στη σκληρή χρήση.   

  

Συμπέρασμα

Τα τακάκια της Polini έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να βελτιώσουν και να αναδείξουν το σύστημα πέδησης της μοτοσυκλέτας ή του scooter. Προσφέρουν προοδευτικό και ασφαλές φρενάρισμα σε στεγνό ή βρεγμένο οδόστρωμα και παρουσιάζουν μεγάλη σταθερότητα στη σκληρή χρήση. Αποτελούν χωρίς αμφιβολία μια πολύ καλή πρόταση για όσους αναζητούν επώνυμα και ποιοτικά after market τακάκια.  

Ευχαριστούμε την εταιρεία ΠΕΡΚΟ, επίσημο εισαγωγέα της Polini στην Ελλάδα, για την παραχώρηση των προϊόντων της δοκιμής. Τα τακάκια της είναι διαθέσιμα από επιλεγμένους συνεργάτες πανελλαδικά.
  
Για περισσότερες πληροφορίες:
Αρτης 5, Νέα Φιλαδέλφεια
τηλ.: 2102723920
 
Αριστοτέλους 58 - 60, Αθήνα 10433
Τηλ.:2108828409
www.perko.gr

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »