Τεχνολογία στο έπακρο

    Οι εγκαταστάσεις της Silkolene έχουν έκταση 89.000τμ, απασχολούν 350 μόνιμους εργαζόμενους και βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στην πόλη, αλλά αυτό δεν ενοχλεί κανέναν. Δεν είναι θέμα θέσεων εργασίας που επιφέρουν ανοχή, είναι ξεκάθαρη η υπερηφάνεια των κατοίκων για την “εταιρεία τους”. Σαν κλασσικό εργοστάσιο με ιστορία, τα -άψογα συντηρημένα- κτίρια ποικίλουν κατασκευαστικά και σχηματικά, καταφέρνοντας να συνυπάρχουν σε πλήρη αρμονία. Από τα διοικητικά τμήματα, στα παραγωγικά, στο “πακετάρισμα” και, τέλος, στα αμέτρητα εργαστήρια (R&D, Quality Control Analysis, Customer Service Samples Analysis, Τριβολογία).




    Εργαστήριο που
    μετράει τη ρευστότητα ενός λιπαντικού μετά από συγκεκριμένη χρήση, εργαστήριο όπου πειραματίζονται φοιτητές(!) για την πρακτική τους εργασία, εργαστήριο για ότι μπορείτε να φανταστείτε σε μια εταιρεία με ετήσια παραγωγή 120.000 τόνων σε λιπαντικά και συντηρητικά προϊόντα.
     
    Οι αυτοματισμοί είναι αυτοί που εντυπωσιάζουν. Ρομπότ 4-Axis τελευταίας τεχνολογίας φροντίζουν για μια αλάνθαστη, ταχεία και σίγουρη εργασία, ενώ μπορούν και εκτελούν ταυτόχρονα έως και 15 διαφορετικές “εντολές”, με τον ανθρώπινο παράγοντα να μένει σε θέση παρατηρητή. Περισσότεροι από 40 χημικοί με εκτεταμένες τεχνολογίες και γνώσεις εφαρμογών έρχονται σε τακτικές επαφές με διάφορους κατασκευαστές, φορείς του κλάδου και προμηθευτές εξαρτημάτων, έτσι ώστε από κοινού να εντοπίζουν και να αντιλαμβάνονται όλες τις ανάγκες των μοτοσυκλετιστών.



    Μελετώντας τον ανταγωνισμό, συλλέγοντας πληροφόρηση από απλούς μηχανικούς έως και εργοστασιακές αγωνιστικές ομάδες, αποσύρονται στα εργαστήρια και με τον state-of-the-art εξοπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους φροντίζουν για το αύριο. Δεν είναι τυχαίο που η Honda, ο Νο1 κατασκευαστής στον κόσμο, εμπιστεύεται τη Silkolene για την παραγωγή των λιπαντικών της! Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με πολλές αγωνιστικές ομάδες, ακόμα και του MotoGP! 

    Στην Ελλάδα τα προϊόντα μοτοσυκλέτας, ATV και scooter διανέμονται από τη Mototrend SA, γνωστή στο χώρο από την αντιπροσώπευση εταιρειών (Kymco, Gemini, Voge). Μπορείτε να δείτε όλη τη διαθέσιμη γκάμα προϊόντων της Silkolene εδώ

     
     
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ