Οριστικό τέλος για τις μοτοσυκλέτες στο Pikes Peak

Μαζί με τον Carlin Dunne, πέθανε και ο αγώνας. Την επ αόριστον αφαίρεση των μοτοσυκλετών από την θρυλική ανάβαση, αποφάσισαν οι ιθύνοντες του Pikes Peak. Πιστεύετε ότι είναι σωστή απόφαση ή «βήμα προς τα πίσω» στους αγώνες;

Τα χειρότερα που πολλοί φίλοι της μοτοσυκλέτας και των αγώνων περίμεναν, για την ανάβαση του Pikes Peak, τελικά έγιναν πραγματικότητα: Οι μοτοσυκλέτες αφαιρούνται επ αόριστον, από το πρόγραμμα του «αγώνα για τα σύννεφα». Ο αγώνας του 2019, με νικητή τον Rennie Scaysbrook, αποτελεί πλέον και τον τελευταίο.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Η απόφαση δεν έρχεται ως έκπληξη σε μεγάλη μερίδα ανθρώπων που παρακολουθούσαν τις εξελίξεις, αφού η αρχική αφαίρεση της κατηγορίας των μοτοσυκλετών από το πρόγραμμα, αλλά και η ανακοίνωση της επανεξέτασης συμμετοχής των μοτοσυκλετών για τα επόμενα δύο χρόνια, ουσιαστικά προοικονόμησαν το αποτέλεσμα που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ώρες.
 
Οι λόγοι για την κατάργηση των μοτοσυκλετών από τον αγώνα στρέφονται φυσικά γύρω από τον άξονα της ασφάλειας: Οι θάνατοι που έχουν σημειωθεί στην κούρσα σημείωσαν αύξηση, ενώ μετά το στρώσιμο της αγωνιστικής διαδρομής μέχρι την κορυφή, με άσφαλτο, αύξησε δραματικά τις ταχύτητες των αγωνιστικών οχημάτων. Από την ίδια την φύση της κούρσας, είναι αδύνατον να υπάρξουν περιοχές διαφυγής, ενώ άλλο σημαντικό κίνδυνο αποτελούν οι  εισβολές θεατών στην αγωνιστική διαδρομή, ένα φαινόμενο που είχε παρατηρηθεί αρκετά συχνά. Φυσικά, ο θάνατος του Carlin Dunne ήταν και η τελική αφορμή, καταλύτης σε ένα γεγονός που «σιγόβραζε» και τελικά έγινε πραγματικότητα.
 
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει το τέλος του αγώνα του Pikes Peak εν γένει, αφού αυτός θα συνεχιστεί κανονικά με τις συμμετοχές αυτοκινήτων, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »