Οι νέες καινοτομίες της Brembo για το 2024

Οι νέες καινοτομίες της Brembo για το 2024

Η Brembo στην Eicma, με νέες προσθήκες στους καταλόγους της.
Brembo Hypure δαγκάνες φρένων υψηλών επιδόσεων.
Brembo GP4-MotoGP δαγκάνες για αγωνιστική χρήση.
Brembo 16RCS short corsa RR μανέτα συμπλέκτη.

Η Brembo στην Eicma, με νέες προσθήκες στους καταλόγους της

Η Brembo δήλωσε με κύρος την παρουσία της στην διεθνή έκθεση μοτοσυκλέτας της EICMA στο Μιλάνο, αποκαλύπτοντας τι έχει ετοιμάσει για το 2024. Στο περίπτερό της υπήρχαν από εξειδικευμένα ανταλλακτικά διαχωρισμένα σε κατηγορίες, όπως εντός και εκτός δρόμου, custom και αγώνων, μέχρι και ανταλλακτικά που απευθύνονται σε συγκεκριμένες εταιρείες όπως της BMW, Ducati Harley-Davidson, KTM, Royal Enfield και πολλές ακόμα. Αυτά όμως που ξεχώρισαν, ήταν τρία νέα υψηλής ποιότητας ανταλλακτικά για τον τομέα των δικύκλων: η δαγκάνα Hypure την οποία σύντομα θα δούμε στους δρόμους, η αγωνιστική δαγκάνα GP4-MotoGP την οποία οι περισσότεροι δεν θα δούμε από κοντά και η μανέτα συμπλέκτη 16RCS short corsa RR που υπενθυμίζει στους δικυκλιστές πως η Brembo δεν κατασκευάζει αποκλειστικά προϊόντα πέδησης αλλά πολλά περισσότερα.

 

Brembo Hypure δαγκάνες φρένων υψηλών επιδόσεων

Η δαγκάνα Hypure θα εξοπλίζει μοτοσυκλέτες που απαιτούν πέδηση υψηλών επιδόσεων, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνει η προτιμώμενη επιλογή εξόπλισης των κορυφαίων μοντέλων  πολλών εταιρειών. Το ασσύμετρο σχέδιό της είναι κατασκευασμένο από χυτό αλουμίνιο και όπως αναφέρει η εταιρεία: "Η καινούρια δαγκάνα Hypure πετυχαίνει μία πολύ σημαντική μείωση του βάρους της τάξης του 10% σε σύγκριση με παρόμοια προϊόντα, καθιστώντας της την ελαφρύτερη στην κατηγορία της".
Η Brembo προσθέτει ότι η δαγκάνα διαθέτει προηγμένη τεχνολογία μεταφοράς θερμότητας χρησιμοποιώντας και ένα πρωτοπόρο σύστημα που αποτρέπει την ολική καταστροφή στα τακάκια, προστατεύοντας έτσι και τα δισκόφρενα. Για να το πετύχει αυτό εκμεταλλεύεται ένα μελετημένο συνδυασμό ελατηρίου/τακακίου/πύρου, με ειδικά σχεδιασμένη επιφάνεια υποστήριξης μεταξύ δαγκάνας και τακακίου με σκοπό να ελαχιστοποιεί την τριβή που δημιουργείται από τα υπολείμματα του υλικού που αποσυντίθεται κατά το φρενάρισμα.  


 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Brembo GP4-MotoGP δαγκάνες για αγωνιστική χρήση

Η Brembo από το 2016, αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή των ομάδων του MotoGP. Η συγκεκριμένη δαγκάνα είναι η τελευταία εξέλιξη της σειράς  Brembo GP4. Είναι κατασκευασμένη από ένα κατεργασμένο κομμάτι αλουμινίου με τεχνολογία δανεισμένη από το MotoGP που επιτρέπει στα τακάκια να ολισθαίνουν πλαγίως, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ισχύ πέδησης με την ίδια δύναμη πίεσης της μανέτας. Όπως φαίνεται, μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στην μεταφορά θερμότητας και την ψύξη των φρένων με την χρήση πτερυγίων εξαερισμού. Τα έμβολα διαθέτουν μια επίστρωση από νικέλιο, διατηρώντας τις βέλτιστες επιδόσεις ακόμα και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Προφανέστατα εδώ μιλάμε για ένα ανταλλακτικό αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Brembo 16RCS short corsa RR μανέτα συμπλέκτη

Η νέα αυτή μανέτα συμπλέκτη της σειράς 16RCS Corsa Corta RR, επιτρέπει στον αναβάτη να διατηρεί συμμετρική απόδοση σε συνδυασμό με τη χρήση της μανέτας φρένου της ίδιας σειράς, απολαμβάνοντας εξοπλισμό υψηλών επιδόσεων και διατηρώντας μια δυναμική και σπορ αισθητική. Το κύριο σώμα της είναι κατασκευασμένο από χάλυβα με μία μαύρη ανοδιωμένη επίστρωση για το φινίρισμα διασφαλίζοντας υψηλή ανθεκτικότητα σε φθορές και ευκινησία των εξαρτημάτων της. Η νέα 16RCS Corsa Corta RR διαθέτει ένα πλευστό έμβολο διαμέτρου 16 χλστ για βελτιωμένη αίσθηση στα δάχτυλα του αναβάτη και πωλείται σε συνδυασμό με όλα τα εξαρτήματα τοποθέτησης.