Ο Michael Dunlop πετυχαίνει την 27η νίκη του στο Isle of Man

Ο Michael Dunlop πετυχαίνει την 27η νίκη του στο Isle of Man

Γράφει ιστορία κατακτώντας τις περισσότερες νίκες
10 δευτερόλεπτα κέρδισε από την σβελτάδα του pit stop
Δικαιωματικά ο ταχύτερος αναβάτης του Isle of Man
Θα καταφέρει να κατακτήσει κι άλλες νίκες φέτος;

Γράφει ιστορία κατακτώντας τις περισσότερες νίκες

Ο Michael Dunlop πέτυχε το "ακατόρθωτο", ξεπέρασε τις 26 νίκες σε αγώνες του TT, ένα ρεκόρ που κατείχε ο θείος του, Joey Dunlop για 24 ολόκληρα χρόνια από το 2000. Στις 5 Ιουνίου του 2024 γράφτηκε ιστορία στον θεσμό του Isle of Man Tourist Trophy, ο Michael Dunlop κατακτώντας την πρώτη θέση στον αγώνα της κατηγορίας Supertwin του ΤΤ, έχει πλέον 27 νίκες στο όνομα του, γεγονός που τον καθιστά τον πιο επιτυχημένο αναβάτη του θεσμού, ενός θεσμού που αποτελεί τον μακροβιότερο αγώνα ταχύτητας μοτοσυκλετών. Ο θείος του - Joey - μάλιστα, έχασε την ζωή του δυστυχώς σε αγώνες ταχύτητας στο Ταλίν της Εσθονίας το 2000, στην κατηγορία των 125cc, αφού έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε δέντρα και αφού προηγουμένως είχε ήδη κατακτήσει δύο νίκες στην κατηγορία των 750cc και 600cc. Οι τίτλοι του διακόπηκαν δηλαδή απότομα στους 26.
 

10 δευτερόλεπτα κέρδισε από την σβελτάδα του pit stop

Από την εκκίνηση του αγώνα, ο 35χρονος Michael Dunlop κατάφερε να απομακρυνθεί από τους αντιπάλους του Peter Hickman και Dominic Herbertson, με εξαιρετική ταχύτητα και σταθερό ρυθμό. Ύστερα από τον πρώτο (από τους τρείς) γύρους στο θρυλικό Mountain Course στα Supertwin, οι αναβάτες χρειάστηκε να κάνουν ένα γρήγορο Pit Stop για ανεφοδιασμό. Η ομάδα του Dunlop ήταν αψεγάδιαστη και με γρήγορες κινήσεις κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά του κατά 10 δευτερόλεπτα. Ο Michael ολοκλήρωσε τους επόμενους 2 γύρους χωρίς οδηγικά λάθη, με την Paton S1-R του, να λειτουργεί άψογα και κατάφερε να φτάσει τα 21 δευτερόλεπτα απόστασης μεταξύ του αμέσως επόμενου αναβάτη, Peter Hickman.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δικαιωματικά ο ταχύτερος αναβάτης του Isle of Man

Στο τέλος, ο άντρας από το Ballymoney κατάφερε να κατακτήσει την νίκη και ήταν εμφανώς συγκινημένος καθώς περνούσε την γραμμή του τερματισμού. Ο Peter Hickman τερμάτισε δεύτερος και ο Dominic Herbertson ολοκλήρωσε το βάθρο. Η 27η νίκη του Michael Dunlop αποτελεί ένα σημαντικό κατόρθωμα, που ούτε αναβάτες σαν τον John McGuinness ή τον David Jefferies κατάφεραν να φτάσουν, ύστερα από τον Joey. Το ρεκόρ πάντως παραμένει στην οικογένεια, "δυναστεία" θα λέγαμε Dunlop, παρά το γεγονός ότι αλλάζει χέρια. "Δεν θα είμαι μετριόφρων, αλλά αυτή θα έπρεπε να είναι η 28η νίκη μου στο ΤΤ στην πραγματικότητα" είπε χιουμοριστικά ο Dunlop. Αυτό το είπε καθώς στον πρώτο αγώνα των Superbikes της σεζόν του TT την προηγούμενη Κυριακή, η νίκη του διέφυγε μέσα από τα χέρια έχοντας ένα προβάδισμα 30 δευτερολέπτων. Αυτό συνέβη διότι στο δεύτερο pit stop η ζελατίνα του κράνους του δεν κούμπωσε σωστά, αναγκάζοντάς τον να σταματήσει στην άκρη του δρόμου κατά την διάρκεια του αγώνα για να την φτιάξει. Παρόλο που συνέχισε τον αγώνα δυναμικά καταρρίπτοντας το ρεκόρ γύρου, σημειώνοντας μία μέση ταχύτητα 135,97 μιλιών ανά ώρα δεν κατάφερε να μπει στο βάθρο από εκεί που ηγούταν του αγώνα. Περισσότερα για το συμβάν μπορείτε να δείτε εδώ.
 

Θα καταφέρει να κατακτήσει κι άλλες νίκες φέτος;

Ο Dunlop, δεν κατάφερε να καταγράψει ένα ακόμα ρεκόρ γύρου στην κατηγορία Supertwin, αλλά δεν έχει καμία σημασία αυτό καθώς με τη νίκη του έγραψε ιστορία. Είναι ξεκάθαρο πως ο αναβάτης δεν θα αρκεστεί στις 27 νίκες στο ΤΤ καθώς έχει ακόμα μέλλον στην καριέρα του και σκοπεύει να μεγαλώσει το νούμερο αυτό. Οι νίκες του θα μπορούσαν μάλιστα να φτάσουν τις 31 μέχρι την λήξη του φετινού ΤΤ, αφού ακολουθούν ακόμα 4 solo αγώνες.