Οι δύο νέες Neuwai: Η ΜΤ είναι τουριστική, ενώ η MF έχει σπορ καταβολές.

Οι δύο νέες Neuwai: Η ΜΤ είναι τουριστική, ενώ η MF έχει σπορ καταβολές.

NeuWai: Δύο νέες ηλεκτρικές από την Κίνα

Δύο νέα μοντέλα ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας παρουσίασε η NeuWai, μια κινεζική εταιρεία, με το στυλ τους να έχουν ήδη ξεσηκώσει αντιδράσεις. Αναρωτιόμαστε γιατί!

Όσο οι ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες παρουσιάζονται, οι κατασκευαστές πειραματίζονται με διάφορα στυλ και εμφανισιακούς κώδικες, αφού –κακά τα ψέμματα- η εμφάνιση των ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αποδοχής τους από τον κόσμο. Έτσι λοιπόν, η κινεζική NeuWai αποφάσισε να τολμήσει μάλλον… πολύ, παρουσιάζοντας δύο νέα μοντέλα, τις MT104 και MF104.

Από τα δύο μοντέλα, το MF είναι μια σπορ μοτοσυκλέτα, ενώ η MT ακολουθεί μια cruiser-tourer άποψη . Ωστόσο μάλλον βλέπετε και εσείς αμέσως, τον λόγο για τον οποίο πολλά διεθνή μέσα έχουν ήδη αντιδράσει έντονα για την εμφάνιση των δύο μοντέλων. Η NeuWai προσπαθεί προφανώς να προσφέρει μια φουτουριστική εμφάνιση, αλλά  καταφεύγει σε κάτι που φαίνεται λίγο χοντροκομμένο… Ελπίζουμε, ότι οι πραγματικές μοτοσυκλέτες θα φαίνονται καλύτερα, μιας και εδώ έχουμε να κάνουμε με 3D απεικονίσεις.

Η NeuWai δημοσίευσε και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά: Θα φέρουν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 34 ίππων για την MF104 και 27,2 ίππων για την MT104. H μπαταρία θα είναι κοινή, χωρητικότητας 19 kWh. Η ανακοινώσιμη αυτονομία για τα μοντέλα είναι 130 χιλιόμετρα, ενώ η τελική τους ταχύτητα θα αγγίζει τα 150 χλμ/ώρα ή τα 200 χλμ/ώρα, για τα MT και MF αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, οι δύο μοτοσυκλέτες θα είναι έτοιμες για παραγωγή, του χρόνου. Πως σας φαίνονται;