Νέο Triumph Trident: «Αποκαλύφθηκε» επίσημα

Στην δημοσιότητα έδωσε η βρετανική εταιρεία, τις πρώτες φωτογραφίες της νέας της μοτοσυκλέτας, ακόμα όμως καμουφλαρισμένης. Δείτε τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Πριν λίγο καιρό, η Triumph είχε υποσχεθεί την επιστροφή του Trident, ενός από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία της.  Η μοτοσυκλέτα, που είχε εμφανιστεί αρχικά ως «εκμαγείο» 3D εμφάνισης, θα είχε σκοπό την είσοδο στην ανταγωνιστική κατηγορία των προσιτών naked μοτοσυκλετών και θα αντιμετώπιζε μοντέλα όπως το κραταιό Yamaha MT-07. Σήμερα, μόλις πριν λίγα λεπτά, το νέο Triumph Trident αποκαλύφθηκε!
 
Η βρετανική εταιρεία έδωσε στην δημοσιότητα λίγες μόνο εικόνες, από το δοκιμασρτικό πρωτότυπο του νέου Triumph Trident. Παρά το καμουφλάζ που χρησιμοποιείται στην μοτοσυκλέτα, η μορφή της φαίνεται ολοκάθαρα: Μιλάμε για μια naked street, που συμφωνεί με τις σχεδιαστικές νόρμες της μάρκας και υιοθετεί αρκετά «κλασικά» στοιχεία εμφάνισης, όπως τον στρογγυλό προβολέα εμπρός, την μη χρήση σε υπερβολικό βαθμό αιχμών και γωνιών στο σχέδιο και την μονοκόμματη σέλα.
 
Μηχανολογικά, η Triumph έχει ανακοινώσει ότι το Trident θα φέρει τρικύλινδρο κινητήρα, ολοκαίνουργιο αλλά βασισμένο σε υπάρχον τεχνολογικό υπόβαθρο. Οι πληροφορίες από την Βρετανία, λένε ότι μάλλον πάμε για 660 κυβικά και μια ισχύ της τάξης των 94 ίππων το πολύ, έτσι ώστε η Trident να μπορεί εύκολα να γίνει συμβατή με A2 δίπλωμα.
 
Στις αναρτήσεις και τα φρένα, οι Showa και Nissin αντίστοιχα παρέχουν τα εξαρτήματα τους στην Trident, ενώ η δοκιμαστική μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί τα ελαστικά Michelin Road 5, που πολύ πιθανόν θα τοποθετηθούν και στην έκδοση παραγωγής. Η Trident αναμένεται να φέρει επίσης έλεγχο γκαζιού Ride by Wire, νέα όργανα (δεν γίνεται σαφές αν θα υπάρχει οθόνη TFT, αν και το όργανο διακρίνεται κυκλικό στην μοτοσυκλέτα) και πιθανότατα, traction control, riding modes και αισθητήρα IMU.
 
Από τις πληροφορίες που είναι γνωστές μέχρι τώρα, η Trident θα παρουσιαστεί ως μοντέλο 2021, μέσα στην τρέχουσα χρονιά, ενώ τιμολογιακά αναμένεται να κινηθεί σε προσιτά επίπεδα. Περιμένουμε και περισσότερα.