Είναι αυτό το νέο Triumph Tiger 1200;

Είναι αυτό το νέο Triumph Tiger 1200;

Είναι αυτό το νέο Triumph Tiger 1200;

Νέο Triumph Tiger 1200: Πρώτες spy pics!

Κατάσκοποι ήδη τροφοδότησαν την παγκόσμια σκηνή, με φωτογραφίες ενός νέου μοντέλου που φαίνεται ότι είναι το Triumph Tiger 1200! Δείτε περισσότερα.

Η ανανέωση της σειράς Triumph Tiger φαίνεται ότι σοβαρεύει ακόμα περισσότερο: Με τα Tiger 900, η εταιρεία «έριξε» στην αγορά μια μεσαία adventure μοτοσυκλέτα σε πολλαπλές εκδόσεις, έτοιμες να ικανοποιήσουν σχεδόν κάθε γούστο. Τώρα φαίνεται ότι ο αέρας ανανέωσης πνέει και προς το «μεγάλο» Tiger 1200.

Οι εικόνες που βλέπετε προέρχονται από το βρετανικό MoreBikes, το οποίο εξασφάλισε φωτογραφίες μιας μοτοσυκλέτας που μπορεί να συνδεθεί άμεσα με το νέο Tiger 1200. Ο κινητήρας αλλά και ο άξονας μετάδοσης προδίδουν το μεγάλο μοντέλο. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι, σε αυτή την δοκιμαστική μοτοσυκλέτα τουλάχιστον, διακρίνουμε ακτινωτούς τροχούς 21 και 18 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Πρόκειται προφανώς για μια από τις μελλοντικά διαθέσιμες εκδόσεις, η οποία τονίζει τα off-road χαρακτηριστικά. Ακόμα, ο άξονας δεν είναι πλέον «μονόμπρατσος», καθώς θα αποτελεί κομμάτι ενός νέου «ψαλιδιού» που θα φιλοξενεί τον τροχό με πιο συμβατικό τρόπο. Προσέξτε ότι το δισκόφρενο πίσω βρίσκεται πλέον στο δεξιό τμήμα του τροχού…

Η άλλη μεγάλη αλλαγή που φαίνεται με την πρώτη αφορά την σχεδίαση του μοντέλου, το οποίο αποκτά το «μούτρο» του νέου Tiger 900 με τον χαρακτηριστικό προβολέα. Το σχέδιο της μοτοσυκλέτας φαίνεται ανανεωμένο και τριγύρω στην εμπρόσθια περιοχή, ενώ στο πίσω τμήμα της διακρίνεται ένα νέο υποπλαίσιο, νέες χειρολαβές και πιθανότατα νέες σέλες.   

Η έκδοση της δοκιμής φαίνεται πως χρησιμοποιεί αναρτήσεις και φρένα υψηλών χαρακτηριστικών (φαίνονται οι Brembo δαγκάνες μπροστά, ενώ το χρυσό πιρούνι θυμίζει Ohlins), ενώ σε εξοπλιστικό επίπεδο διακρίνονται επίσης μια ποδιά κάτω από τον κινητήρα και, στην θέση οδήγησης, νέα όργανα.

Οι Βρετανοί ισχυρίζονται ότι το νέο μοντέλο θα αποκαλυφθεί επίσημα ίσως και το καλοκαίρι, ενώ όπως σε κάθε μοντέλο που ανακαλύπτεται από κατασκόπους, αμέσως ξεκινούν σενάρια εμφάνισης του σε κάποια μεγάλη έκθεση. Φέτος, περιμένουμε να γίνουν και Intermot, και EICMA, οπότε ένα νέο Tiger 1200 αναμένεται ανά πάσα στιγμή ουσιαστικά. Μείνετε συντονισμένοι και εμείς θα σας φέρουμε περισσότερες πληροφορίες, όταν τις έχουμε.