Ο σχεδιασμός: το σημείο ισορροπίας μεταξύ εμφάνισης και λειτουργίας

    Το πρότζεκτ Aprilia Dorsoduro 900 θέτει στο επίκεντρο την οδηγική απόλαυση: για τον λόγο αυτόν, τα φέρινγκ έχουν περιοριστεί στον ελάχιστο επιτρεπτό βαθμό και κάθε στοιχείο που δεν είναι θεμελιώδους σημασίας για την απόδοση και τη μέγιστη οδηγική απόλαυση έχει αφαιρεθεί. Από την άλλη μεριά, τα τεχνικά στοιχεία παίζουν βασικό ρόλο, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού. Τα προστατευτικά χεριών στο τιμόνι και το εμπρός number plate δεν είναι τα μοναδικά στοιχεία που τονίζουν τη στενή σχέση της μοτοσυκλέτας με τους αγώνες.

    Το σχήμα του κεντρικού τμήματος, που επηρεάζει περισσότερο τον οδηγό στη σπορ οδήγηση, τονίζει επίσης τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε για τη βελτιστοποίηση των διαστάσεων και του συμπαγούς σχήματος που επιτρέπουν στον οδηγό να εξοικειωθεί αμέσως με την αίσθηση της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας. Οι τεχνικοί της Aprilia πέτυχαν αυτό το αποτέλεσμα σχεδιάζοντας μια μακριά, επίπεδη σέλα, με ξεκάθαρες σπορ καταβολές, που μπορεί να εξασφαλίσει ανά πάσα στιγμή την πιο αποτελεσματική θέση οδήγησης, αφήνοντας αρκετό περιθώριο για κατά μήκος μετακίνηση.

    Η ουρά είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά αισθητικά χαρακτηριστικά του Dorsoduro: κομψή και στενή, με διπλή εξάτμιση, που προσδίδει εξαιρετική συμμετρία στις αναλογίες και την κατανομή των βαρών.

    Το πλαίσιο και τα καλύμματα των κυλινδροκεφαλών, βαμμένα σε κόκκινο, προσδίδουν μία ακόμα σπορ πινελιά: τολμηρά φινιρίσματα που συνδυάζονται με τα νέα γραφικά και τον χρωματισμό Adrenalinic Silver.