Η νέα Honda CRF450R

Η νέα Honda CRF450R

Η νέα Honda CRF450R

Η νέα Honda CRF450R

Η νέα Honda CRF450R

Η νέα Honda CRF450R

Η Honda CRF450RX

Η Honda CRF450RX

Η Honda CRF450RX

Η Honda CRF450RX

Η Honda CRF450RX

Η Honda CRF450RX

Νέα Honda CRF450R / CRF 450RX 2021

Παρουσιάστηκε επίσημα η νέα κορυφαία motocross της Honda για το 2021, μαζί με την cross-country εκδοχή της, CRF450RX. Δείτε περισσότερα.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Η αποκάλυψη της ολοκαίνουργιας Honda CRF450R είναι γεγονός. Η motocross της Honda έρχεται για το 2021 με πολλές αλλαγές, όντας ελαφρύτερη, πιο διαχειρίσιμη στην ισχύ και εξοπλισμένη με νέα χειριστήρια, ενώ η Honda δηλώνει ότι δεν έμεινε ούτε ένα εξάρτημα ίδιο στην μοτοσυκλέτα, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Ας δούμε μαζί.
 
Αρχικά, η μοτοσυκλέτα γίνεται ακόμα ελαφρύτερη κατά 2 κιλά, αγγίζοντας μόλις τα 105,8 κιλά στην ζυγαριά. Αλλαγές για τον σκοπό αυτό έγιναν στο πλαίσιο και το υποπλαίσιο, ενώ χρησιμοποιείται μια νέα σέλα και λιγότερες βίδες εφαρμογής της και ελαφρύτερο πίσω ελατήριο ανάρτησης. Το πλαίσιο έχει ανανεωμένα χαρακτηριστικά ελαστικότητας και νέα γεωμετρία, με στόχο την μεγαλύτερη ταχύτητα στις καμπές, την καλύτερη απόκριση στο τιμόνι και την βελτίωση της πρόσφυσης.
 
Ο κινητήρας δηλώνεται ισχυρότερος περίπου κατά 0,8 ίππους και έχει σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό του. Το σώμα ψεκασμού των 46 χιλιοστών είναι ανασχεδιασμένο και το φιλτροκούτι είναι μεγαλύτερο, ενώ νέα είναι η θέση του μπεκ καυσίμου και ο αποσυμπιεστής. Οι θύρες εξαγωγής είναι νέες οβάλ σχήματος, μια ιδέα που προήλθε από την CBR1000 RR-R με το σύστημα εξάτμισης να είναι εντελώς νέο, μονού σωλήνα και τελικού. Ο συμπλέκτης με ντίζα αντικαθιστάται από έναν νέο, υδραυλικής λειτουργίας. Το σύστημα traction control με δυνατότητα απενεργοποίησης παραμένει, όπως επίσης και το Launch Control 3 επιπέδων, ενώ νέα είναι τα χειριστήρια του αναβάτη.
 
Το cross-country μοντέλο CRF450RX επωφελείται από τις ίδιες αλλαγές με το CRF450R, ενώ και αυτό είναι ελαφρύτερο κατά 2,3 κιλά, με την ζυγαριά να σταματάει στα 107,6 kgm,. To μοντέλο φέρει ελαφρώς διαφορετικές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, για να εξυπηρετήσει καλύτερα τον cross-country ρόλο του.