net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H Ducati 1199 Superleggera, χωρίς τα πλαστικά της με μερικά έξτρα μικρά κομμάτια ανθρακόνημα.

Η NVC-SL Nuda Veloce 1199 Superleggera μπορεί να αποκτηθεί με μόλις 170.000 ευρώ.

Η NVC-SL Nuda Veloce 1199 Superleggera κόβει την ανάσα από κάθε γωνία.

Με κοιτάς που σε κοιτώ;

Οι λαιμοί από τιτάνιο είναι της Moto Corse Japan και το τελικό ανήκει στην Termignioni.

Από μπροστά με φυσικό φως το σπέσιαλ κτήνος των Ιαπώνων φαίνεται ακόμη πιο απειλητικό.

Λίγο πιο κοντά στη μίνιμαλ ουρά της Nuda.

NVC-SL Nuda Veloce 1199 Superleggera

Το δημιούργημα της Moto Corse Japan δεν είναι για τον καθένα. Βασισμένο σε μια εξαιρετικά σπάνια και ακριβή αγωνιστική κατασκευή, το NVC1199SL απευθύνεται σε όσους θα πλήρωναν εξαψήφια νούμερα για μια μοτοσικλέτα.

 
Στη βάση είναι η superbike της Ducati 1199 Panigale. Πάνω σε αυτήν οι Ιταλοί έχτισαν την πολυπόθητη μοτοσυκλέτα που προορίζεται για αγώνες Superbikes, 1199 Panigale R. Πριν δύο χρόνια ανακοίνωσαν μια ακόμη πιο σπάνια και ελιτίστικη έκδοση, την «Υπέρ Ελαφριά» 1199 Superleggera

Αυτή πρακτικά είναι μια 1199 R της οποίας η περιγραφή είναι εξαιρετικά απλή: όπου βρούμε τη λέξη «αλουμίνιο» την αντικαθιστούμε με «μαγνήσιο» (ζάντες, πλαίσιο) και όλα τα υπόλοιπα τα κάνουμε ανθρακόνημα, για να ελαφρύνουμε την ακραίως αγωνιστική R κατά άλλα 12,5 κιλά! Προορισμένη για μια περιορισμένη παραγωγή 500 κομματιών, η Superleggera κοστίζει κάτι παραπάνω από 60.000 ευρώ.

Προφανώς η παραγωγή των 500 κομματιών δεν εξαντλήθηκε, καθώς στο πρόσφατο Tokyo Motorcycle Show ο Ιαπωνικός οίκος βελτιώσεων Moto Corse Japan εμφανίστηκε να έχει εξασφαλίσει μερικά κομμάτια για να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή πάνω στη Superleggera. Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε την NVC-SL Nuda Veloce 1199 Superleggera ή, πιο σύντομα, NVC1199SL.

Τι έκανε ο Ιάπων; Πήρε την 1199 Superleggera, της αφαίρεσε όλα τα πλαστικά και τοποθέτησε μερικά μικρά κομμάτια ανθρακόνημα εδώ κι εκεί για χαρακτήρα –και πιθανότατα για να κρύψει κάποια εξαρτήματα που θα χαλούσαν την εμφάνιση. Στη συνέχεια εξόπλισε με ένα ολόσωμο σύστημα εξάτμισης με λαιμούς από τιτάνιο της Moto Corse Japan και τελικό Termignioni (όπως εμφανίζεται η μοτοσικλέτα στο site της εταιρείας) ή Akrapovic (όπως παρουσιάστηκε στην έκθεση). Για το τέλος γαρνίρισε με ένα τιμόνι για να φέρει τη θέση οδήγησης στα χωράφια των Streetfighter και προσέθεσε LED φώτα ημέρας καθώς και κάποια σπέσιαλ καπάκια από δω κι από κει. Διότι κάπως πρέπει να δικαιολογήσει τα εκκωφαντικά 170.000 ευρώ (!) που ζητά για αυτό το παρανοϊκό streetfighter στην Ιαπωνία.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ