Στο δρόμο
Στο δρόμο
  • Στο δρόμο
  • Στο δρόμο

Στο δρόμο

Η κλειδαριά στην ποδιά χρειάζεται μόνο για να κλειδώνεις, το τιμόνι και να ανοίξεις στη σέλα. Το scooter ενεργοποιείται από το κεντρικό κουμπί που υπάρχει στο ασύρματο χειριστήριο και για να ξεκινήσεις πρέπει να πατήσεις το πράσινο κουμπί στη δεξιά μεριά του τιμονιού κρατώντας πατημένα τα φρένα, όπως ακριβώς σε ένα συμβατικό scooter και μόλις ανάψει η ένδειξη «Ready» στην οθόνη είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις. Το MQi GT επιταχύνει ομαλά και αθόρυβα ανεξάρτητα από το mode που έχεις επιλέξει. Ο ρυθμός της επιτάχυνσης βέβαια μειώνεται όσο αυξάνεται η κλίση του οδοστρώματος ή αν υπάρχει δεύτερο άτομο στη σέλα, αλλά αυτό ισχύει για όλα τα scooter όχι μόνο με κινητήρα αυτής της απόδοσης, αλλά και μεγαλύτερης. Ανάλογα με τη διάθεση σου ή τις συνθήκες, μπορείς εν κινήσει να αλλάξει το mode λειτουργίας ώστε να απολαμβάνεις χαμηλή κατανάλωση ή επιδόσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Τα φλας που σβήνουν αυτόματα είναι πολύ βολικά, ενώ αν μείνουν αναμμένα έχεις όχι μόνο ηχητική ειδοποίηση, αλλά και δυο μεγάλες LED ταινίες δεξιά κι αριστερά της οθόνης που σε ενημερώνουν. Πολύ χρήσιμο αποδείχθηκε και το cruise control που κρατά σταθερή την ταχύτητα μέχρι να το απενεργοποιήσεις από το κουμπί να να πατήσεις φρένο. Τα φώτα του κάνουν πολύ καλή δουλειά στο να βλέπεις και να φαίνεσαι, ενώ μπορείς να τα έχεις στο Αuto και να ανάβουν ή να σβήνουν σύμφωνα με τις εντολές που παίρνουν από τον ανάλογο αισθητήρα.

Ανάμεσα στην κίνηση ελίσσεται με ιδιαίτερη ευκολία χάρη στο μεγάλο κόψιμο του τιμονιού και την προοδευτικότητα του ηλεκτρικού μοτέρ που σου επιτρέπει να κινείσαι άνετα με πολύ μικρές ταχύτητες. Οι αναρτήσεις έχουν αρκετά σκληρή λειτουργία και οι έντονες ανωμαλίες του οδοστρώματος γίνονται αισθητές παρά τη μαλακή σέλα, όμως σε σωστή άσφαλτο το scooter έχει πολύ καλή ποιότητα κύλισης και εμπνέει εμπιστοσύνη ακόμα και όταν στρίβει τελικιασμένο. Τα φρένα του μας άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις με την προοδευτικότητα και τη δύναμή τους. Toσο το σύστημα συνδυασμένης πέδησης όσο και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας λειτουργούν διακριτικά χωρίς να φρενάρουν υπερβολικά ή άτσαλα το MQi GT, όταν πατάς φρένο.