Motrac MO-500: Ρετρό α λα Ανατολίτικα!

Μια μοτοσυκλέτα που θυμίζει κάτι από Honda CB500, είναι όμως μια πιστή «αντιγραφή» από την πιο ισχυρά αναπτυσσόμενη βιομηχανία του κόσμου, την Κίνα. Πως σας φαίνεται;

Οι Κινέζοι κατασκευαστές παίρνουν φόρα: Όχι απλά ανεβάζουν κατακόρυφα το επίπεδο ποιότητας κατασκευής τους, αλλά αποκτούν και τεχνογνωσία αλλά και γνώση των τάσεων της μόδας. Με όλα αυτά στην «φαρέτρα» της, η κινεζική Motrac παρουσίασε το νέο MO-500, μια μοτοσυκλέτα που θυμίζει την Neo Sports Café σειρά της Honda, αλλά στα 500 κυβικά.

Σύμφωνα με σκόρπιες μέχρι τώρα πληροφορίες, η Honda προτίθεται να κατασκευάσει και να παρουσιάσει, και μια ενσάρκωση των γνωστών CB500 με την εμφανισιακή υπογραφή του Neo Sports Café. Δηλαδή, ένα CB500 μεταμορφωμένο σε Café racer  ως νέο μοντέλο, όμως οι Κινέζοι της Motrac μάλλον… πρόλαβαν!

Η Μο-500 φέρει κινητήρα της Loncin, ο οποίος είναι πρακτικά ολόιδιος με αυτόν των Honda CB500 μοντέλων, αν και ελαφρά μεγαλύτερος σε κυβισμό (491 κ.εκ. έναντι των 471 κ.εκ. της Honda). Μάλιστα, έχει και ακριβώς την ίδια ισχύ, με 47 ίππους και 4,4 kgm ροπής. Ακόμα και η μοτοσυκλέτα είναι πολύ κοντά σε τιμή βάρους με τα αντίστοιχα μοντέλα της Honda: Ζυγίζει 192 κιλά, ενώ ένα CB500F ζυγίζει 189.

Το MO-500 είναι από μόνο του ιδιαίτερα ενδιαφέρον στην εμφάνιση, με τους Κινέζους σχεδιαστές να εκφράζουν ορθά την ρετρό σχεδιαστική φιλοσοφία. Προσέξτε για παράδειγμα, τους ακτινωτούς τροχούς, την εξάτμιση με την διπλή αιχμηρή απόληξη, το ανεστραμμένο πιρούνι και το στρογγυλό φανάρι, όλα στοιχεία της μοντέρνας café racer φιλοσοφίας.

Φυσικά το μοντέλο ακόμη δεν διατίθεται εκτός της Ασίας, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν υπάρχει τέτοια πρόθεση, σε μια εποχή και μια αγορά που έχει πρόθεση να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο τις πιο προσιτές προτάσεις μοτοσυκλετών.