O Fabio Quartararo στο Texas.

O Fabio Quartararo στο Texas.

MotoGP, Misano: Με το ένα χέρι στην κούπα ο Fabio

Πρέπει να προσπαθήσει για… να μην το πάρει! Εν όψει του αγώνα στο Misano, το MotoGP ανέλυσε σε ποια θέση πρέπει να τερματίσει ο Fabio Quartararo, ώστε να πάρει τον τίτλο. Εσείς πιστεύετε ότι θα τα καταφέρει ή θα ανταγωνιστεί τον Bagnaia ως το τέλος;

Μόνο 3 αγώνες έμειναν για να τελειώσει και το φετινό πρωτάθλημα MotoGP: Στο Misano, στo Portimao της Πορτογαλίας και στην Valencia της Ισπανίας. Ο Fabio Quartararo θεωρείται ήδη το απόλυτο φαβορί, καθώς οι συνθήκες είναι ευνοϊκές βαθμολογικά για το σφράγισμα του τίτλου στο Misano. Αρκεί μόνο, να τηρηθεί μια μόνο προϋπόθεση

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Αν νικήσει στο Misano, «σηκώνει» τον τίτλο ο Quartararo

Με την διαφορά του Quartararo με τον Bagnaia να φτάνει τους 52 βαθμούς, αυτό σημαίνει ότι ο Γάλλος της Yamaha θα πρέπει να μην χάσει περισσότερους από 2 βαθμούς από τον Bagnaia σε οποιαδήποτε περίπτωση. Σε περίπτωση που ο Fabio κερδίσει, τότε είναι «Game Over» για τον Pecco Bagnaia, ακόμη και αν τερματίσει 2ος.
 

Βαθμολογική διαφορά ασφαλείας υπέρ του Quartararo

H μεγάλη διαφορά του Fabio στην βαθμολογία σε σχέση με τον Pecco, δίνει και άλλα πλεονεκτήματα στον Γάλλο για την μάχη του τίτλου: Συγκεκριμένα, αν ο Fabio τερματίσει από 8ος και πίσω, τότε ο Pecco Bagnaia θα πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον 3 θέσεις μπροστά από τον Fabio, για να κρατήσει τον τίτλο ζωντανό. Αν ο Γάλλος τερματίσει 4ος ή 5ος, αρκεί ο Bagnaia να μην ανέβει στο βάθρο, ενώ αν ο Fabio καταφέρει 6η ή 7η θέση, ο Pecco πρέπει να τερματίσει εντός 4άδας για να έχει μαθηματική ελπίδα για τίτλο.

 

Όλα ανοιχτά σε περίπτωση εγκατάλειψης

Το μόνο σενάριο που απεύχεται ο Fabio Quartararo αυτή την στιγμή είναι η πιθανότητα να φέρει «μηδενικό», είτε από εγκατάλειψη είτε από πτώση. Και ειδικά για το τελευταίο σενάριο, που πάντα συνοδεύεται και από την πιθανότητα κάποιου τραυματισμού… Είναι ώρα για έναν ώριμο, αλλά όσο καλύτερο γίνεται, αγώνα για τον Quartararo, καθώς το πρώτο του πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία κυριολεκτικά τον περιμένει.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »