Η Moto Guzzi V85 «Black Eagle»

Moto Guzzi V85 «Black Eagle»: Ο Bezzi ξαναχτυπά

Ένας «αετός» με άκρατη Sport διάθεση και μοντέρνα εικόνα, θα μπορούσε να είναι το επόμενο μοντέλο της σειράς V85 της Moto Guzzi. Πως σας φαίνεται κάτι τέτοιο;

Η Moto Guzzi, με την παρουσίαση του V85 TT, δεν έκρυψε ποτέ ότι σκοπεύει να δημιουργήσει κι άλλα μοντέλα, με τον νέο δικύλινδρο. Ένα από αυτά, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πιο σπορ σε άποψη, όπως πιστεύει ο γνωστός σχεδιαστής και ψηφιακός δημιουργός, Oberdan Bezzi.
 
Ο Bezzi έχει μια μεγάλη αγάπη στην Moto Guzzi και δημοσιεύει πολύ συχνά τα έργα του, έχοντας ουσιαστικά δημιουργήσει την… δική του γκάμα! Αυτή η τελευταία δουλειά του, έχει το όνομα «Black Eagle» ή Μαύρος Αετός στα ελληνικά, προφανώς εμπνευσμένο από το λογότυπο της φίρμας του Mandello del Lario.
 
O κινητήρας των 850 κ.εκ. με απόδοση 80 ίππων δεσπόζει στο κέντρο μιας μοντέρνας σε σχεδίαση μοτοσυκλέτας, με πολλές αιχμές στο σχέδιο, μαύρο και ανθρακόνημα. Ο Bezzi οραματίστηκε την μοτοσυκλέτα αποκλειστικά μονοθέσια για ακόμη πιο καθαρόαιμη sport εμπειρία, την εξόπλισε με κλιπ-ον και με κορυφαία περιφερειακά, όπως τα φρένα Brembo και τις αναρτήσεις Ohlins που διακρίνονται εύκολα. Η απόληξη της εξάτμισης είναι ιδιαίτερα κομψή, συμβαδίζει με την εικόνα της μοτοσυκλέτας και βρίσκεται στην αριστερή πλευρά, με το αμορτισέρ στην δεξιά αντίστοιχα.
 
Δυστυχώς ή ευτυχώς, ωστόσο, η Moto Guzzi πιθανότατα δεν θα ασχοληθεί με κάποια τέτοια μοτοσυκλέτα, αλλά ούτε και με τόσο μοντέρνες γραμμές, μιας και η εταιρεία έχει πάρει τον «δρόμο» του ρετρό. Ο Bezzi, έγραψε για το ψηφιακό του δημιούργημα: «Μια μοτοσυκλέτα που συνδυάζει τις επιδόσεις με το Image, ένα πολύ ισορροπημένο όχημα όπου η απόλαυση της οδήγησης συνδυάζεται με την κατοχή μιας ποιοτικής και πολύ cool δημιουργίας. Όχι μια σκληρή αγωνιστική ρέπλικα, δηλαδή, αλλά μια όμορφη και premium «ανθρώπινη» σπορ μοτοσυκλέτα