Αυτό είναι το νέο Microletta

Αυτό είναι το νέο Microletta

Αυτό είναι το νέο Microletta

Microlino Microletta: Ένα νέο ηλεκτρικό τρίτροχο

Είναι όχημα ή… χαρακτήρας κόμικ; Δείτε το νέο Microletta και τι προτείνει ως ένα νέο scooter με εναλλάξιμες μπαταρίες.

Η ελβετική εταιρεία Microlino ασχολείται εδώ και καιρό με τις λύσεις κινητικότητας, ενώ τώρα παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό, τρίτροχο scooter, που το βλέπετε εδώ. Πρόκειται για το… Microletta, ένα μοντέλο που θυμίζει εμφανισιακά τον… Wall-E της γνωστής ταινίας! Αλλά ας μη μείνουμε μόνο εκεί και ας δούμε τι προσφέρει το μοντέλο.

Το Microletta φέρει όπως είναι προφανές, σύστημα με δύο τροχούς μπροστά, που υπόσχεται ότι το μοντέλο θα μπορεί να οδηγηθεί απλά με δίπλωμα αυτοκινήτου. Σε φανάρια και σε στάση, το σύστημα θα «κλειδώνει», επιτρέποντας στον αναβάτη να παραμένει όρθιος χωρίς να ακουμπά τα πόδια του κάτω.

Τα ηλεκτρικά του Microletta, σύμφωνα με την εταιρεία, αποτελούνται από τον ηλεκτροκινητήρα (για τον οποίο δεν δηλώνονται χαρακτηριστικά) και δύο εναλλάξιμες μπαταρίες, που θυμίζουν πολύ την πλατφόρμα εναλλάξιμων μπαταριών της Gogoro –αν και η τελευταία δηλώνει ότι δεν συσχετίζεται με κανένα τρόπο, με την Microlino. H αυτονομία του scooter δηλώνεται στα 100 χιλιόμετρα και οι μπαταρίες μπορούν να επαναφοριστούν σε 4 ώρες.

Η Microlino σκέφτεται να παρουσιάσει και επίσημα την Microletta ενώπιον του κοινού, στα πλαίσια του σαλονιού της Γενεύης, τον ερχόμενο μήνα. Κάτι που ίσως… σας ξινίσει λίγο είναι η τιμή της Microletta, που έχει ανακοινωθεί περίπου στα 4.900 ευρώ…