Μητσοτάκης: Φορολογικά κίνητρα για κράνη

Φορολογικές ευκολίες ανήγγειλε ο πρωθυπουργός προκειμένου να μην κυκλοφορεί δικυκλιστής χωρίς κράνος.

Ένα από τα προβλήματα που απασχολεί σοβαρά τον πρωθυπουργό κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη είναι τα θανατηφόρα ατυχήματα δικυκλιστών λόγω έλλειψης προστατευτικού κράνους. Προκειμένου λοιπόν να σταματήσουμε να θρηνούμε αναβάτες, ο κύριος Μητσοτάκης δήλωσε οτι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε θεσμοθέτηση φορολογικών κινήτρων που θα κάνουν πιο οικονομική και εύκολη την απόκτηση κράνους.

Όπως ο ίδιος δήλωσε:Δεν πρόκειται να δεχθώ καμία απόκλιση από την υποχρεωτική χρήση κράνους για τα δίκυκλα. Όπως εφαρμόζουμε τον αντικαπνιστικό νόμο, έτσι θα καταστήσουμε και απολύτως σαφές ότι τα κράνη είναι υποχρεωτικά. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο να θρηνούμε θανάτους από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από ανθρώπους οι οποίοι δεν φορούν κράνη όταν χρησιμοποιούν τα δίκυκλο τους. Και αυτό θα το πλαισιώσουμε και με ένα πλέγμα φορολογικών κινήτρων, ώστε η απόκτησή τους να γίνει πιο οικονομική.”

Σύμφωνα με τον κύριο Μητσοτάκη, τα μέτρα αυτά θα έχουν εξαγγελθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Αναμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις.

  • Ανδρέας Δενδρινός

    Οι μοτοσυκλετιστές πρέπει να φοράμε ΠΑΝΤΑ κράνος για την δική μας ασφάλεια και όχι γιατί υπάρχουν πιθανές κυρώσεις. Μπράβο στην κυβέρνηση που θα βοηθήσει τους μοτοσυκλετιστές αλλά και το κράτος. Κάθε βαρύς τραυματισμός ή κάθε θάνατος από οδικό τροχαίο ατύχημα κοστίζει σοβαρά στο σύστημα υγείας και επιφέρει απώλεια εσόδων στο κράτος. Το κοινωνικό κόστος που προκαλείται είναι ανυπολόγιστο. Μια αντιδιαμετρική ακραία άποψη είναι, ότι θα πρέπει να διευκολυνθεί η φυσική επιλογή! Δεδομένου ότι μόνο ένας πνευματικά υπολειπόμενος άνθρωπος θα καβαλήσει μοτοσυκλέτα χωρίς να φοράει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κράνος!!