O Marc Marquez εν δράσει, στην πίστα του Le Mans.

Marquez: Θυμωμένος μετά το «μηδενικό» του Le Mans

Την οργή προς τον εαυτό του για την διπλή πτώση, που του στέρησε βαθμούς στο Le Mans, εξέφρασε ο Marc Marquez. Δείτε περισσότερα.

Ο Marc Marquez έτρεξε στον 3ο του αγώνα, μετά από την μακρά περίοδο ανάρρωσης από τον τραυματισμό του στο χέρι, ωστόσο δυστυχώς το Le Mans επιφύλαξε δυσάρεστη έκπληξη για τον 28χρονο: Ο Marquez σημείωσε 2 πτώσεις, μάλιστα την μία την στιγμή που ήταν πρώτος στον αγώνα. Ο αναβάτης της Repsol Honda τελικά εγκατέλειψε, φεύγοντας χωρίς βαθμούς
 
Ο Marquez δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του από την εξέλιξη αυτή, δηλώνοντας μετά τον αγώνα: «Προφανώς σήμερα δεν πήραμε την ευκαιρία που μας έδωσε ο καιρός και είμαι απογοητευμένος με αυτό. Ήξερα ότι αν ήμουν υπομονετικός στους πρώτους 3-4 γύρους θα ήταν ένας καλός αγώνας για μένα. Αλλά όπως και να έχει, έπεσα όταν δεν το περίμενα, προφανώς. Δεν πίεζα πολύ, αλλά ότι έγινε έγινε».
 
Ο Marquez εξηγεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η 2η πτώση: «Το καλό είναι ότι ήμουν ξανά στην μοτοσυκλέτα και ήμουν ο γρηγορότερος στην πίστα, αλλά είμαι θυμωμένος γιατί η δεύτερη πτώση μπορούσε να αποφευχθεί. Αυτό ήταν λάθος μου, δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου. Δεν ήμουν πλήρως συγκεντρωμένος, οδηγούσα πιο γρήγορα, ίσως πιο πολύ από ότι θα έπρεπε. Δεν ήξερα ότι οι αναβάτες πιο μπροστά μου μετά την πρώτη μου πτώση.»
 
Παρά όλα αυτά, ο Marquez εμφανίζεται ικανοποιημένος από άλλες πτυχές του αγώνα: «Το καλό είναι ότι αυτό το Σαββατοκύριακο δείξαμε, σε συνθήκες βρεγμένου, όταν δεν περιορίζομαι από την φυσική μου κατάσταση, ότι έχουμε την ταχύτητα (…) Τώρα πρέπει να αναλύσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, να προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε την ανάρρωση και ας περιμένουμε ότι οι επόμενοι αγώνες θα είναι καλύτεροι».