Marquez: Κάταγμα στο χέρι, ετοιμάζεται για χειρουργείο

Σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης μεταφέρθηκε ο Marc Marquez και θα κάνει επέμβαση προκειμένου να αποκατασταθεί το κάταγμα στο δεξί του χέρι.

Δύσκολος αποδείχτηκε ο αγώνας της Κυριακής για τον Marc Marquez. Ο Ισπανός αναβάτης κατάφερε να μείνει όρθιος μετά από ένα εντυπωσιακό γλίστρημα του εμπρός τροχού στη στροφή 4, στον πέμπτο γύρο, ενώ ήταν πρώτος. Αυτό τον έριξε στην 16η θέση, αλλά είχε καταφέρει να ανέβει 10ος μέχρι το τέλος του 9ου γύρου. Διατήρησε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό και στον 22ο γύρο κατάφερε να απειλήσει τον Vinales για τη δεύτερη θέση. Όμως, μετά από ένα τρομακτικό highside στη στροφή 3, προσγειώθηκε πολύ άσχημα και χρειάστηκε να του φορέσουν neck brace για να φύγει τελικά με το ασθενοφόρο.

Ο γιατρός των MotoGP, Angel Charte, επιβεβαίωσε ότι ο Marquez υπέστη κάταγμα στο δεξί του χέρι και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Βαρκελώνης, οπού και θα υποστεί επέμβαση την Τρίτη. Δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα καταφέρει να αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα, ο οποίος θα γίνει ξανά στη Jerez το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.