Lightning LS-218: Στην παραγωγή

Η ηλεκτροκίνητη superbike με την αδιανόητη τελική ταχύτητα μπαίνει στην παραγωγή, με στόχο να διατεθεί το 2019. Δείτε και πόσο θα κοστίζει;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ Ιταλικών μέσων, η ταχύτερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του κόσμου, η Lightning LS-218, ετοιμάζεται πυρετωδώς για παραγωγή και διάθεση. Μια μοτοσυκλέτα που βρίσκεται 12 χρόνια στην ανάπτυξη, η LS-218 φαίνεται πως πλέον έχει την υποστήριξη που χρειάζεται για να ξεκινήσει να παράγεται μαζικά.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για παράδοση των πρώτων μοντέλων στους πελάτες τους, στις αρχές του 2019, ενώ δημοσιεύεται και η τιμή. Αν έχετε να διαθέσετε από 34.000 ευρώ και άνω, μπορείτε να κάνετε δική σας μια LS-218.

Ας θυμηθούμε όμως και λίγα τεχνικά στοιχεία… Η μοτοσυκλέτα, παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά το 2014. Στην καρδιά της «χτυπά» η μάλλον περιστρέφεται, ένας ηλεκτροκινητήρας  μόνιμου μαγνήτη, ισχύος 150 kW ή με άλλα λόγια, 204 ίππων. Ο ηλεκτροκινητήρας αυτός μπορεί να το ωθήσει στην εξαιρετική τελική ταχύτητα των 350 χιλιομέτρων την ώρα!

Η μοτοσυκλέτα θα έχει 3 εκδόσεις με διαφορετικές μπαταρίες: Στην μικρότερη από αυτές, με έναν συσσωρευτή χωρητικότητας 12 kWh, η Lightning υπόσχεται αυτονομία έως 190 χιλιόμετρα, ενώ θα γίνουν διαθέσιμες εκδόσεις με μπαταρίες 16 και 20 kWh (αυτονομία 250 και 500 χιλιομέτρων αντίστοιχα). Η μοτοσυκλέτα θα έχει επίσης, σύστημα ανάκτησης ενέργειας, που θα συμβάλλει στην αύξηση της αυτονομίας χωρίς να υπάρχει ανάγκη η μπαταρία να «στραγγίζεται».

Η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με αναρτήσεις Ohlins, φρένα Brembo και σπορ ελαστικά, τονίζοντας σαφώς τις προθέσεις της. Πιο αναλυτικά όσον αφορά τις τιμές της, η βασική έκδοση θα ξεκινά από τις 34.110 ευρώ, ενώ οι δύο εκδόσεις με τις μεγαλύτερες μπαταρίες αναμένεται να τιμολογηθούν στα 37.600 και 41.200 ευρώ.