To Keeway E-Zi

Keeway E-Zi: Το νέο ηλεκτρικό της EICMA

Με στόχο την ολοένα και πιο δυναμική κατηγορία των ηλεκτρικών scooter πόλης, η Keeway παρουσίασε το νέο E-Zi στο Μιλάνο, που αναμένεται να γίνει διαθέσιμο από του χρόνου.

Στα πλαίσια της φετινής EICMA, που ήταν γεμάτη από ηλεκτροκίνητες προτάσεις σε όλες τις κατηγορίες, γνωρίσαμε και το Keeway E-Zi. Πρόκειται για ένα scooter με μπαταρία, το οποίο κατατάσσεται στην αντίστοιχη κατηγορία των 50 κ.εκ. και προφανώς, είναι σχεδιασμένο για χρήση σε αστικές συνθήκες.

Το Keeway E-Zi  έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία της εταιρείας με την Bosch, που παρέχει τα ηλεκτρικά συστήματα. Στην καρδιά του «χτυπά» ένας ηλεκτροκινητήρας των 2000W ή 2,7 ίππων, με στιγμιαία μέγιστη ισχύ που μπορεί να φτάσει τα 3.000 W ή τους 4,1 ίππους. Η ροπή του μοντέλου ανέρχεται στα 13 kgm, με τον ηλεκτροκινητήρα να είναι ενσωματωμένος στον πίσω τροχό.

Το E-Zi φέρει 3 χαρτογραφήσεις ταχύτητας, με την μέγιστη επιτρεπόμενη να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 45 χλμ/ώρα, προκειμένου το μοντέλο να είναι συμβατό με τις απαιτήσεις του διπλώματος AM. Η μπαταρία είναι της Panasonic, χωρητικότητας 20 Ah και η εταιρεία ανακοινώνει ότι το μοντέλο μπορεί να φτάσει έως και τα 100 χιλιόμετρα αυτονομίας. Το E-Zi ζυγίζει 70 κιλά, ενώ μπορεί να πάρει ωφέλιμο φορτίο ως και 208 κιλά!