H KTM RC4R

H KTM RC4R

H KTM RC4R

KTM RC4R: Η αγωνιστική του Nothern Talent Cup

Αυτή είναι η μοτοσυκλέτα που θα αποτελέσει την ενιαία αγωνιστική, του νέου πρωταθλήματος Nothern Talent Cup που θα ξεκινήσει το 2020 – Δείτε χαρακτηριστικά…

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Από το 2020, ένα νέο πρωτάθλημα για νέους αναβάτες θα ξεκινήσει υπό την αιγίδα της Dorna: Πρόκειται για το Nothern Talent Cup, το οποίο θα φιλοξενήσει αναβάτες από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ηλικίας από 12 έως 17 ετών, ως «πρόδρομος» για τα MotoGP. Το πρωτάθλημα θα είναι ενιαίου χαρακτήρα και την μοτοσυκλέτα θα παρέχει η KTM: Αυτή είναι η αγωνιστική RC4R.

Το μοντέλο είναι νέο για το NTC και στην «καρδιά» του φέρει έναν μονοκύλινδρο 249,9 κ.εκ., που προέρχεται απευθείας από την motocross 250 SX-F. Το μοτέρ θα φέρει κιβώτιο ταχυτήτων με 5 σχέσεις και είναι φυσικά τετράχρονο, ενώ οι μοτοσυκλέτες θα έχουν και ηλεκτρική μίζα για την εκκίνησή τους. Αν και επίσημα δεν ανακοινώνεται ισχύς, αυτή αναμένεται περίπου στους 40 ίππους, οι οποίοι θα κινούν μια μοτοσυκλέτα μόλις 92 κιλών!

Το πλαίσιο της RC4R είναι φυσικά, ατσάλινο τύπου χωροδικτυώματος, ενώ το ψαλίδι είναι αλουμινένιο. Οι αναρτήσεις θα προέρχονται από την WP, με το εμπρός ανεστραμμένο πιρούνι να έχει διάμετρο 35 χιλιοστών. Τα φρένα θα αποτελούνται από δύο δίσκους, έναν σε κάθε τροχό, διαμέτρου 290 και 220 αντίστοιχα.

Οι μοτοσυκλέτες της νέας κατηγορίας θα οδηγηθούν από 24 αναβάτες, σε ένα πρωτάθλημα που θα έχει 7 αγώνες: Assen (Ολλανδία), Lausitzring (Γερμανία), Oschersleben (Γερμανία), Sachsenring (Γερμανία), Brno (Τσεχία), Red Bull Ring (Αυστρία) και Hockenheimring (Γερμανία). Ο πρωταθλητής του NTC θα μεταβαίνει για πλήρη συμμετοχή στο Red Bull Rookies Cup της επόμενης χρονιάς, ενώ ο 2ος και ο 3ος της κατάταξης θα συμμετέχουν ως wild cards σε επιλεγμένους αγώνες του Rookies Cup.