To Italjet Dragster First Edition

Italjet Dragster: Ξεπούλησε η πρώτη έκδοση

Ανάρπαστα έγιναν τα πρώτα 499 κομμάτια του Italjet Dragster, που διατέθηκαν ως ειδική έκδοση με την εκκίνηση της νέας εποχής για το μοντέλο. Δείτε περισσότερα.

Μπορεί το Italjet Dragster να μην ξεκινάει εντελώς από το μηδέν, με την έκδοση του 2020, ωστόσο η ιταλική εταιρεία πραγματοποίησε «ολική επαναφορά» για το υπέροχο scooter της, στην περσινή EICMA. Το μοντέλο ανακοινώθηκε ως επιλογή για το 2020, ακολουθώντας μια… πεπατημένη των τελευταίων ετών που αποφέρει κέρδος και δημοσιότητα: Την ανακοίνωση μιας ειδικής έκδοσης.

Πράγματι, η «First Edition» όπως χαρακτηριστικά λέγεται, ξεπούλησε και τα 499 κομμάτια της, τα οποία θα διατεθούν σε 20 χώρες ανά την υφήλιο. Μάλιστα, όπως αναφέρει και η Italjet, το 90% των 499 αυτών κομματιών θα διατεθεί εκτός Ιταλίας, υπογραμμίζοντας την διεθνή επιτυχία των Dragster μέσα στα χρόνια.

Για όσους δεν γνωρίζουν πολλές λεπτομέρειες για το μοντέλο, θα γίνει διαθέσιμο σε 2 εκδόσεις: Μία με κινητήρα 125 κυβικών και μία στα 200 κυβικά, με απόδοση 14,9 και 19,8 ίππους αντίστοιχα. Και οι δύο κινητήρες είναι υγρόψυκτοι και χρησιμοποιούν τετραβάλβιδη κεφαλή.

Οι αναρτήσεις του μοντέλου χρησιμοποιούν δύο αμορτισέρ, αφού το εμπρόσθιο σύστημα δεν φέρει πιρούνι, αλλά βραχίονα τύπου ψαλιδιού. Μάλιστα, και τα δύο αμορτισέρ είναι ρυθμιζόμενα, κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι πιο απαιτητικοί αναβάτες. Αμφότερα μοντέλα εξοπλίζονται με ρεζερβουάρ 9 λίτρων, ενώ στο σύστημα φρένων τους συναντάμε δαγκάνες Brembo. Στο μοντέλο των 200 κυβικών υπάρχει και σύστημα ABS (αυτό των 125 κυβικών φέρει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS).