Ηλεκτροκίνητη Novus : Ντεμπόυτο στην CES

Στην μεγάλη έκθεση τεχνολογίας του Las Vegas εμφανίστηκε και μια ακόμη ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα για commuting. Πως σας φαίνεται;

Η ηλεκτροκίνηση στην μοτοσυκλέτα, ειδικά όσον αφορά τα commuting και lifestyle μοντέλα, συνδέει τον κόσμο του δικύκλου με τον ευρύτατο κόσμο της τεχνολογίας καταναλωτή και οι κατασκευαστές δείχνουν να το καταλαβαίνουν όλο και περισσότερο.

Στην έκθεση τεχνολογίας CES στο Las Vegas, παρουσιάστηκε η νέα Novus, μια ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα που θυμίζει ποδήλατο, με χαρακτηριστικά και από τους δύο κόσμους. Οι σχεδιαστές του είναι οι Γερμανοί Rene Renger και Marcus Weidig, που προίκισαν το πνευματικό «παιδί» τους με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

Η μοτοσυκλέτα είναι κατασκευασμένη από ανθρακόνημα σχεδόν στο σύνολό της, ακόμη και στις αναρτήσεις, ενώ στο χαμηλότερο της τμήμα φιλοξενεί μια συστοιχία μπαταριών που υπόσχονται αυτονομία 60 μιλίων ή 100 περίπου χιλιομέτρων. Ο ηλεκτροκινητήρας της Novus βρίσκεται στο κέντρο του πίσω τροχού και αποδίδε 8,3 ίππους και 20 kgm ροπής, ενώ οι κατασκευαστές της κάνουν λόγο για μια τελική ταχύτητα 60 μιλίων την ώρα (μόλις κάτω από τα 100 χιλιόμετρα την ώρα).

Οι αναρτήσεις της μοτοσυκλέτας είναι ρυθμιζόμενες εμπρός και πίσω, ενώ οι ακτινωτοί τροχοί εξοπλίζονται με ελαστικά δρόμου. Προς το παρόν, η μοτοσυκλέτα δεν είναι ακόμη 100% νόμιμη για κυκλοφορία στο δρόμο, όμως οι Renger και Weidig δέχονται παραγγελίες –αν έχετε να διαθέσετε περί τις 34.250 ευρώ, φυσικά!