Ο νικητής του 1ου αγώνα Racing, Ανδρεάς Παργινός

Ο Δημήτρης Παπαγγέλου, νικητής στον αγώνα Superbikes του Σαββάτου

Ο Χαράλαμπος Θεοδωρόπουλος, νικητής του αγώνα της Open.

Αγώνες Σαββάτου

Open
 
Οι αγώνες ξεκίνησαν με την κατηγορία Open η οποία είχε 8 συμμετοχές. Στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά τον πρώτο χρόνο είχε ο Θεοδωρόπουλος Χαράλαμπος και παρότι στην εκκίνηση έχασε μια θέση από τον Μπούρο Ιωάννη που ξεκινούσε δεύτερος, την ανέκτησε γρήγορα και άρχισε να οδηγεί την κούρσα χτίζοντας διαφορά. Λίγο πιο πίσω στην 3η θέση βρέθηκε ο Τσουκάτος Ηλίας αφού ο Καρυώτης Επαμεινώνδας που είχε τον τρίτο χρόνο στα χρονομετρημένα δεν ξεκίνησε ιδανικά και βρέθηκε πίσω από τους Αγγελακόπουλο Μάρκο και Τσιγωνάκη Ιωάννη  με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα group για την τέταρτη θέση.
Στον 3ο γύρο ο Αγγελακόπουλος πέρασε στην 3η θέση και άρχισε να πλησιάζει τον Μπούρο αλλά δεν κατάφερε να τον απειλήσει, ενώ λίγο πιο πίσω ξεκίνησαν οι μάχες μεταξύ Τσουκάτου και Τσιγωνάκη που δυστυχώς έληξαν με μια διπλή πτώση (χωρίς τραυματισμό) στον 19 γύρο, όταν ο Τσουκάτος προσπάθησε να περάσει στα φρένα στο τέλος της μεγάλης ευθείας.
Ο θεοδωρακόπουλος πήρε μια άνετη νίκη, μπροστά από τον Μπούρο ο οποίος με την σειρά του δημιούργησε απόσταση ασφαλείας από τον Αγγελακόπουλο.  Αρκετά πιο πίσω στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Καρυώτης που αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας, ενώ ο Κυριος Μιχάλης και Πιλικίγκος Χρήστος ήταν οι μόνοι που έτρεχαν με μοτοσυκλέτες 600 κυβικών τερματίζοντας στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα. 


 
RacingSS300 - Nέοι
 
 
Λόγω των ελάχιστων συμμετοχών οι τρεις κατηγορίες ενώθηκαν, δημιουργώντας ένα γκρούπ 7 μοτοσυκλετών. Κάνοντας μια εκρηκτική εκκίνηση ο Ειπόγλου Βελής πέρασε αμέσως  μπροστά, πρώτος όμως στην έξοδο της Κ1 βρέθηκε ο Γιάννης Περιστεράς. Ακριβώς από πίσω ήταν ο Παργινός Ανδρέας που εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της δίχρονης Aprilia και πέρασε γρήγορα μπροστά από τον Περιστερά και τον Κίτσο που ακολουθούσε από κοντά.
Παργινός, Περιστεράς και Κίτσος δημιούργησαν γρήγορα μια διαφορά από τους υπόλοιπους ενώ στην τριάδα μπήκε και ο Λεβέβρ. Σύντομα τα τρία δίχρονα είχαν τη δική τους μάχη για την πρωτιά αλλάζοντας συνεχώς θέσεις, ενώ ο νεαρός Περιστεράς ακολουθούσε χάνοντας έδαφος μόνο στις ευθείες λόγω της πιο αδύναμης μοτοσυκλέτας, αφού ανήκει σε διαφορετική κατηγορία. 
Ο Ειπόγλου εγκατέλειψε στον 10 γύρο από σπασμένη  αλυσίδα όπως και ο Λεφέβρ που βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα και τελικά εγκατέλειψε στον 16 γύρο. Έτσι ο Παργινός με τον Κίτσο είχαν τη δική τους μάχη για τη νίκη μέχρι 8 γύρους πριν το τέλος. Εκεί ο Παργινός πέρασε μπροστά και άρχισε να κάνει διαφορά αφού ο Κίτσος  άρχισε να χάνει έδαφος. Ο Περιστεράς βρήκε έτσι την ευκαιρία να περάσει δεύτερος, (πρώτη θέση για τις κατηγορίες Νέων και SS300)  μπροστά από τον Κίτσο, ενώ πιο πίσω βρέθηκε ο Λάσκαρης Αντώνιος και η Λαδά Δήμητρα που με την συμμετοχή της θέλησε να δώσει με ένα ξεχωριστό τρόπο το μήνυμα για την εξέταση - πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. 
 
 
Supersport
 
 
Η κατηγορία Supersport χαρακτηρίζεται από τις δυνατές μάχες που και πάλι δεν έλειψαν παρά τις λίγες συμμετοχές. Ο Καρακωστας είχε τον πρώτο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά αλλά δεν έκανε την εκκίνηση που ήθελε και έτσι ο Τρίντης έστριψε πρώτος. Ακριβώς πίσω του βρέθηκε ο Παπαγεωργίου  με τον Καρακώστα τρίτο, μπροστά από τον νεαρό Παπανικολάου που παρά τη μικρή του εμπειρία σε αυτή την κατηγορία έδειξε ότι έχει τα φόντα για να πρωταγωνιστεί.
Οι τέσσερεις πρώτοι άρχισαν γρήγορα να ξεχωρίζουν και στον τέταρτο γύρο Παπαγεωργίου και Καρακώστας πέρασαν μπροστά από τον Τριντή. Οι μάχες μεταξύ τους άρχισαν αφού σχεδόν σε κάθε γύρο βλέπαμε εναλλαγές στην πρώτη τριάδα με πολλές προσπεράσεις στα φρένα της πρώτης ευθείας αλλά και στην Κ1. Στον 10 γύρο ο Καρακώστας που εκείνη τη στιγμή ήταν τρίτος πέρασε τον Τρίντη και άρχισε να επιτίθεται στον Παπαγεωργίου για την πρώτη θέση. Έκανε πολλές προσπάθειες αφήνοντας εντυπωσιακά τα φρένα στην Κ1, αλλά τελικά 16 γύρους πριν το τέλος πέρασε στα φρένα της μεγάλης ευθείας και άρχισε να
να απομακρύνεται αποδεικνύοντας την ταχύτητά του.
Ο Τριντής είχε ήδη πλησιάσει τον Παπαγεωργίου και 12 γύρους πριν το τέλος τον πέρασε στα φρένα της Κ1. Εκεί ξεκίνησε η δική τους μάχη μέχρι τους δύο τελευταίους γύρους όπου ο Τρίντης κατάφερε να κάνει μία μικρή διαφορά ασφαλείας, διατηρώντας τη δεύτερη θέση πίσω από τον Καρακώστα ο οποίος τερμάτισε άνετα πρώτος. Λίγο πιο πίσω από την πρώτη τριάδα βρέθηκε ο Παπανικολάου, ενώ στην πέμπτη θέση χωρίς να απειληθεί, τερμάτισε ο Κοντογιάννης μπροστά από τον Σκυριανόγλου και τον  ζωρτζόπουλο, που για ακόμη μια χρονιά στηρίζει την κατηγορία με την συμμετοχή του.
 
 
 
Superbike
 
Δυστυχώς η κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος είχε και τις λιγότερες συμμετοχές, καθώς στην εκκίνηση βρέθηκαν μόνο τέσσερις αναβάτες. Ο Μπεγνής ξεκινούσε πρώτος, αφού στις χρονομετρημένες δοκιμές έκανε το εντυπωσιακό 57.921. Εκμεταλλεύτηκε την θέση του και στην Κ1 έστριψε πρώτος, με τον Παπαγγέλου να ακολουθεί  ενώ ο Συνιώρης έμεινε τρίτος προσπαθώντας να βρει τα πατήματα με τη νέα του μοτοσυκλέτα. Την προηγούμενη μέρα είχε αντιμετωπίσει μηχανικό πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων που ευτυχώς λύθηκε εγκαίρως.
Ο Μπεγνής  έκανε γρήγορα μια διαφορά ασφαλείας από τον Παραγγέλλου  δείχνοντας αποφασισμένος για το πρωτάθλημα, αφού στον δεύτερο μόλις γύρο σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα (57.764). Δυστυχώς όμως ένα λάθος στον 6 γύρο και στην Κ1τον οδήγησε σε πτώση από μπροστινό, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη στον Παπαγγέλου καθώς δεν απειλούταν από τον Συνιώρη. Ο Μπεγνης ξαναμπήκε στην πίστα αλλά λίγο αργότερα εγκατέλειψε καθώς το κλιπ ον της μοτοσυκλέτας είχε υποστεί ζημιά, με αποτέλεσμα ο Παπαγγέλου να πάρει μια άνετη νίκη χωρίς κανένα λάθος. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Συνιώρης που έκανε ένα συντηρητικό αγώνα μέχρι να είναι 100% έτοιμη η νέα του μοτοσυκλέτα, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα, ενώ το βάθρο του πρώτου αγώνα συμπλήρωσε ο Βάμβας.

ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 12/9

Open: 1) Θεοδωρόπουλος 2) Μπούρος 3) Αγγελακόπουλος

Racing: 1) Παργινός 2) Κίτσος 3) Λάσκαρης

Νέοι SSP300: 1) Περιστεράς 2) Λαδά Δήμητρα

Supersport 600: 1) Καρακώστας 2) Τριντής 3) Παπαγεωργίου

Superbike: 1) Παπαγγέλου 2) Συνιώρης 3) Βάμβας

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ