Η πρώτη ιπτάμενη μοτοσυκλέτα είναι γεγονός

Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από τότε που είχαμε δει μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα που πετούσε χάρη σε τέσσερις έλικες. Πλέον είναι διαθέσιμη προς πώληση. Δείτε εδώ την τιμή της.

Οι πρώτες μονάδες της Hoverbike S3 χρησιμοποιούνται ήδη από την αστυνομία του Dubai, αλλά είναι διαθέσιμες και για πολιτική χρήση. Είναι κατασκευασμένη κυρίως από ανθρακονήματα και ζυγίζει σχεδόν 115 κιλά, ενώ φτάνει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να μείνει στον αέρα για 30 λεπτά με μια φόρτιση. Το μέγιστο ύψος που μπορεί να φτάσει είναι τα 5 μέτρα. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται δίπλωμα πιλότου για να οδηγηθεί, αλλά κοστίζει 150.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 133.000 ευρώ.



Σε σχέση με το πρωτότυπο που είχαμε δει πέρυσι, υπάρχει σημαντική βελτίωση στην έκδοση παραγωγής αφού εκείνο μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα περίπου 70 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ είχε αυτονομία γύρω στα 20 λεπτά. Στο μέλλον, η Hoverbike αναμένεται να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και να μπορεί να πετάει ψηλότερα καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια χάρη σε ένα νέο σύστημα προώθησης.