Οι φωτογραφίες από τις εκθέσεις μοτοσυκλέτας των τελευταίων χρόνων, δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι τις επιθυμούν.

Οι φωτογραφίες από τις εκθέσεις μοτοσυκλέτας των τελευταίων χρόνων, δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι τις επιθυμούν.

H μοτοσυκλέτα γίνεται mainstream. Μας αρέσει αυτό;

Τα τελευταία χρόνια η μοτοσυκλέτα διαδίδεται αστραπιαία. Πως νιώθεις που τώρα όλοι θέλουν να κάνουν αυτό που έκανες πρώτος; Μήπως η ξαφνική έκρηξη δημοφιλίας στις μοτό είναι ευκαιρία να τις προσέξουν οι νομοθέτες;

Μοτοσυκλέτα: ένα όχημα για να ξεχωρίζεις από την μάζα

Ο ρομαντισμός και η «μυθολογία» πίσω από την μοτοσυκλέτα και τους αναβάτες της φτάνει μέχρι και 100 χρόνια πίσω. Πάντα, οι αναβάτες μοτοσυκλέτας αντιμετωπίζονταν ως «τα μαύρα πρόβατα» των δρόμων και οι λόγοι είναι πολλοί. Πολύ παλαιότερα, η μοτοσυκλέτα ήταν έως και περιθωριακή. Συνδέθηκε με την «αλητεία» και τους εκτός νόμου αναβάτες και αυτό, λειτούργησε μεν εις βάρος της εικόνας της ως όχημα, όμως συνέβαλε στην οικοδόμηση του θρύλου του μοτοσυκλετιστή. Εν καιρώ ειρήνης, η εκρηκτική ανάπτυξη της τα τελευταία 50 χρόνια την εδραίωσε ως όχημα ελεύθερου χρόνου. Οι εκρηκτικές επιδόσεις των μοτοσυκλετών και η οδηγική απόλαυση που προσέφεραν, αλλά και το γεγονός ότι οι μοτοσυκλέτες δεν άγγιζαν καν τα επίπεδα διάδοσης των αυτοκινήτων στο κοινό, έβαλαν το λιθαράκι τους στην δημιουργία της «κάστας» των μοτοσυκλετιστών της τελευταίας 50ετίας.

Για αυτούς, η μοτοσυκλέτα είναι κάτι ιδιαίτερο. Είναι ένα όχημα μοναδικό, συναισθηματικό, διαφορετικό. Κάθε διαδρομή με την μοτοσυκλέτα είναι απόλαυση, πνευματική ανάταση, αυτοβελτίωση. Ψυχοθεραπεία, θα δείτε και θα ακούσετε πολλούς να λένε. Οι μοτοσυκλετιστές αισθάνονται εξ ορισμού, ότι κάνουν κάτι καλύτερο από τους πολλούς. Η επιφυλακτική στάση της κοινωνίας απέναντι τους, ενίσχυσε, θα έλεγε κανείς, το πάθος των «μηχανόβιων» και τις απόψεις τους ότι ξεχωρίζουν. Με λίγα λόγια, η μοτοσυκλέτα ήταν μία δήλωση υπεροχής. Τα τελευταία χρόνια όμως, φαίνεται ότι αλλάζουν πολλά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »