Αυτή είναι η πρόταση του σχεδιαστή Anay Kshirsagar για την ηλεκτρική Bugatti

Αυτή είναι η πρόταση του σχεδιαστή Anay Kshirsagar για την ηλεκτρική Bugatti

Αυτή είναι η πρόταση του σχεδιαστή Anay Kshirsagar για την ηλεκτρική Bugatti

H ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Bugatti

Πως θα ήταν μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα επιδόσεων, αν την έφτιαχνε η Bugatti; Ένας ανεξάρτητος βιομηχανικός σχεδιαστής δίνει την πρόταση του…

Η θρυλική εταιρεία αυτοκινήτων Bugatti, εκτός από τις ακραίες επιδόσεις των μοντέλων της, φημίζεται και για την διαχρονική της σχεδίαση, που διατηρεί σήματα κατατεθέντα εδώ και έναν αιώνα. Η Bugatti δεν κατασκευάζει μοτοσυκλέτες, αλλά εμπνέει σε πολλές περιπτώσεις σχεδιαστές, που οραματίζονται μια και τα σχέδια που βλέπετε εδώ, δεν αποτελούν εξαίρεση. Η εικονική μοτοσυκλέτα αυτή, αποτελεί δημιουργία του Anay Kshirsagar και έχει την ονομασία «Audacieux» που στα ελληνικά σημαίνει «παράτολμος» ή «θρασύς».
 
Προσέξτε την μορφή της μοτοσυκλέτας, η οποία φυσικά «είναι» ηλεκτρική, αφού μόνο μια τέτοια διάταξη μηχανολογικών μερών θα επέτρεπε τέτοια σχεδιαστική ελευθερία. Ο Kshirsagar θέλησε να διατηρήσει δύο από τα πιο χαρακτηριστικά «σήματα κατατεθέντα» της Bugatti: Τις γραμμές σε σχήμα C, που είναι σαφέστατες στην Chiron, αλλά και το πεταλοειδές σχήμα της γρίλιας που συναντάται στα Bugatti από τα πρώτα τους μοντέλα.
 
Οι καμπύλες της εικονικής μοτοσυκλέτας είναι τολμηρές, με τον αναβάτη να τοποθετείται στο πίσω μέρος, πάνω στην «καμπύλη» του C. Ο πίσω τροχός τοποθετείται κάτω από ένα ογκώδες κέλυφος που τον καλύπτει πλήρως, με το λογότυπο της Bugatti επάνω του, ενώ ο εμπρόσθιος τροχός είναι ακάλυπτος και φέρει hubless ζάντα και δύο βραχίονες,  με τους οποίους συνδέεται με το σασί.


 
Το χαρακτηριστικό «πέταλο» της Bugatti βρίσκεται στο κέντρο της μοτοσυκλέτας ως «γρίλια», ενώ οι μπαταρίες είναι προσεκτικά καλυμμένες εντός του «φέρινγκ». Φυσικά η μοτοσυκλέτα αυτή αποτελεί σχεδιαστική άσκηση και προς το παρόν, είναι μάλλον απίθανο να ασχοληθεί μαζί της η… Bugatti. Πως σας φαίνεται όμως;