Η VR46 έρχεται στα MotoGP το 2022 με Ducati

Η αγωνιστική ομάδα του Valentino Rossi, η VR46, θα βρίσκεται την επόμενη χρονιά στα MotoGP ως δορυφορική ομάδα της Ducati.

Η Aramco Racing Team VR46 θα κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη κατηγορία την επόμενη χρονιά σε συνεργασία με τη Ducati με την οποία υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο. Η ομάδα είχε να επιλέψει μεταξύ Ducati και Yamaha με την τελευταία να προσφέρει έκπτωση σε σχέση με τις τιμές που χρεώνει την Petronas SRT. Τελικά η VR46 επέλεξε τη Ducati και ο Valentino Rossi δεν αποκλείεται να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της μιας εκ των δυο μοτοσυκλετών.

Ο Gigi Dall`Igna, γενικός διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Ducati δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε σε συμφωνία με τη VR46 για τα επόμενα 3 χρόνια. Η ακαδημία τους λειτουργούσε με σοβαρότητα και επαγγελματισμό δίνοντας την ευκαιρία σε αναβάτες να αποκτήσουν εμπειρία στη Moto2 και τη Moto3. H VR46 έχει αποδείξει ο μπορεί να είναι ανταγωνιστική και θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό στην τεχνική υποστήριξη της νέας της ομάδας στα MotoGP."

Ο Pablo Nieto που αυτή τη στιγμή είναι ο διευθυντής των ομάδων της VR46 σε Moto2 και Moto3, θα αναλάβει και την ομάδα στα MotoGP. H Ducati θα ισχυροποιήσει την παρουσία της στο grid, αφού θα έχει πλέον 8 μοτοσυκλέτες για πρώτη φορά από το 2018, οι οποίες θα κατανεμηθούν στην εργοστασιακή ομάδα, την Pramac, την Gresini και την VR46.

Kοινοποίησε το »

Kοινοποίησε το »