Δύο από τα σχέδια των μελλοντικών μοτοσυκλετών της Buell: Αυτή είναι η 1190 RX...

...και αυτή είναι η επερχόμενη μεγάλη Adventure που ίσως έχει την ονομασία 1190 AX.

Buell: επιστρέφει με γκάμα 10 νέων μοντέλων

To όνομα Buell επιστρέφει και επίσημα στην «σκακιέρα» της βιομηχανίας μοτοσυκλέτας, έχοντας μάλιστα ιδιαίτερα φιλόδοξα σχέδια για το κοντινό μέλλον με παρουσίαση τουλάχιστον 10 μοντέλων σε πολλές κατηγορίες! Δείτε περισσότερα…

Για όσους παρακολουθούν την σκηνή των κατασκευαστών μοτοσυκλετών παγκοσμίως, γνωρίζουν ότι η Buell έχει σταματήσει να παράγει μοντέλα από το 2009, όταν η Harley-Davidson που την κατείχε τότε, αποφάσισε να την κλείσει εν όψει της μεγάλης οικονομικής κρίσης.
 
Τώρα, μετά από 12 χρόνια απουσίας, το όνομα Buell αποκτήθηκε ξανά, από την Liquid Asset Partners, η οποία είναι και η εταιρεία που κατέχει την Eirk Buell Racing (ή EBR), το τελευταίο «προπύργιο» του ονόματος Buell. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα από τις διεθνείς πηγές, η Liquid Asset θα εκκινήσει ξανά την φίρμα, με μια γκάμα 10 μοτοσυκλετών έως το 2024!
 
Αναμφίβολα μιλάμε για ένα φιλόδοξο project, καθώς η Buell σκοπεύει να προσφέρει μοτοσυκλέτες σε πολλαπλές κατηγορίες: Street, Adventure, Superbike και off-road τουλάχιστον. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής της μάρκας, οι πρώτες μοτοσυκλέτες της εταιρείας θα είναι οι «γρηγορότερες Αμερικανικές μοτοσυκλέτες παραγωγής», δείχνοντας την πρόθεση της εταιρείας να μπει… με τα μπούνια στον χώρο!
 
Η Buell θα κατασκευάσει, όπως αναφέρεται, ένα Superbike με την ονομασία 1190 RX, που θα φέρει κινητήρα 1.190 κυβικών εκατοστών με απόδοση 185 ίππων και πλαίσιο δανεισμένο από την 1125R του 2007. Στην ίδια πλατφόρμα θα βασίζεται και η 1190 SX, η naked/streetfighter έκδοση του RX. Ακόμα, η Buell  έκανε λόγο για την παρουσίαση και μιας Adventure μοτοσυκλέτας με τον ίδιο κινητήρα και πλαίσιο που θα μπει στην κατηγορία των Mega On-Off.  Περισσότερα μοντέλα θα ακολουθήσουν.
 
Ο νέος επικεφαλής της Buell, Bill Melvin, δήλωσε συγκεκριμένα: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε πίσω την Buell με αυτή την φανταστική γκάμα superbikes και μοτοσυκλετών επιδόσεων. Θα φτιάξουμε αυτές τις πλατφόρμες για περισσότερες μοτοσυκλέτες τουρισμού και περιπέτειας, αργότερα θα επεκταθούμε σε γκάμες κυβισμού για να είμαστε ανταγωνιστικοί με άλλες παγκόσμιες μάρκες».