Αυτό είναι το νέο Gogoro Viva

Αυτό είναι το νέο Gogoro Viva

Αυτό είναι το νέο Gogoro Viva

Αυτό είναι το νέο Gogoro Viva

Gogoro Viva: Νέο scooter με εναλλάξιμες μπαταρίες

Ένα νέο μοντέλο της χαρακτηριστική πλατφόρμας της, παρουσίασε η Gogoro, ονόματι Viva, που επεκτείνει την γκάμα των ηλεκτροκίνητων scooter της. Δείτε περισσότερα.

Η Gogoro είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια, στην σκηνή των συστημάτων εναλλαγής μπαταριών στα ηλεκτροκίνητα δίκυκλα, καθώς κυριαρχεί εδώ και χρόνια στην Ταιβάν με το σύστημα GoStations και τα ηλεκτρικά scooters της. Τώρα η Gogoro παρουσίασε το Viva, ένα νέο μοντέλο ηλεκτρικού δίκυκλου με την ευκολία αστικής χρήσης αλλά και το στυλ, σε πρώτο πλάνο.

Το Gogoro Viva είναι ένα πολύ ελαφρύ όχημα, με βάρος μόλις 80 κιλά και έχει μελετηθεί ειδικά για λειτουργία σε πυκνοκατοικημένες πόλεις. Τα πλαστικά τμήματα του μοντέλου έχουν κατασκευαστεί από πολυπροπυλένιο, το οποίο είναι 100% ανακυκλώσιμο αλλά και ανθεκτικό στις γρατζουνιές και στις λοιπές «κακουχίες» που πιθανόν θα υποστεί, κατά την διάρκεια της ζωής του.

Το μοντέλο έχει αποθηκευτικό χώρο 21 λίτρων κάτω από την σέλα, ενώ χρησιμοποιεί μία μπαταρία (αντί για δύο, των μεγαλύτερων μοντέλων). Η αυτονομία που ανακοινώνεται αγγίζει τα 85 χιλιόμετρα, πριν ο αναβάτης χρειαστεί να εναλλάξει την μπαταρία του με μία γεμάτη.

Το Viva θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά της Taiwan από τον Οκτώβριο, με την τιμή του να ανέρχεται στα 54.980 δολάρια Ταϊβάν, που ισοδυναμούν με περίπου 1.600 ευρώ! Καθόλου κακή τιμή, έτσι; Δυστυχώς, ακόμα τα μοντέλα αυτά (αλλά και η πλατφόρμα διαμοιρασμού μπαταριών) δεν θα φτάσουν στην Ευρώπη, αν και η Gogoro ανακοίνωσε ότι το Viva, θα διατεθεί και σε επιλεγμένες αγορές παγκοσμίως.