O Jason Dupasquier

Γιατί το MotoGP έγινε παρά το θάνατο του Dupasquier;

Είχαμε νεκρό, κι όμως οι αγώνες έγιναν. Αυτό ήταν μεγάλο λάθος σύμφωνα με πολλούς αναβάτες του αθλήματος. Εσείς τι πιστεύετε ότι έπρεπε να γίνει;

Το Grand Prix του Mugello σημαδεύτηκε από τον θάνατο του Jason Dupasquier, o οποίος τραυματίστηκε σοβαρότατα στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου μετά από πτώση και σύγκρουση με άλλο αναβάτη. Ο Dupasquier μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε σε ηλικία μόλις 19 ετών.
 
Όπως είναι φυσικό, η απώλεια του Ελβετού αναβάτη προκάλεσε σοκ και θλίψη σε όλο τον χώρο των MotoGP, ενώ πριν από τον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Francesco Bagnaia της Ducati, ο οποίος τάθηκε σαφώς κατά της απόφασης να γίνουν κανονικά οι αγώνες της Κυριακής. Είπε συγκεκριμένα: «Εγώ ζήτησα να μην αγωνιστώ σήμερα, γιατί δεν ήταν σωστό για μένα. Επίσης, νομίζω ότι αν αυτό συνέβαινε σε κάποιον αναβάτη MotoGP, δεν θα είχαμε αγωνιστεί. Δεν είμαι χαρούμενος για σήμερα, δεν είμαι χαρούμενος από την απόφαση κάποιου να μας αφήσει να αγωνιστούμε μετά από τέτοια νέα. Δεν με νοιάζει που έπεσα στον αγώνα, σκέφτομαι μόνο τον Dupasquier και την οικογένεια του».
 
Την άποψη ότι αισθάνεται «βρώμικος» μετά τον σημερινό αγώνα, εξέφρασε ο Danilo Petrucci: «Σήμερα ήταν ένας πολύ πολύ δύσκολος αγώνας και όχι για το αθλητικό κομμάτι. Στο ανθρώπινο κομμάτι δεν αισθάνομαι καθαρός. Σκέφτομαι απλά ότι τρέχουμε στην ίδια πίστα που σχεδόν 24 ώρες πίσω, άνθρωποι σαν εμάς πέθαναν και για μένα δεν είναι ότι καλύτερο.(...) Κανένας δεν μας ρώτησε ή δεν έκανε συνάντηση, για να μιλήσουμε αν αυτό ήταν σωστό να το κάνουμε, να κάνουμε ενός λεπτού σιγή και να συνεχίσουμε με τον αγώνα.»
 
Ο Franco Morbidelli της Petronas Yamaha είχε άλλη άποψη: «Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει, δεν θα είναι η τελευταία. Πρέπει να προχωράμε και να κάνουμε το άθλημα μας. Κάποιες φορές, η ζωή είναι μπάσταρδη. Αλλά πρέπει να προχωρήσεις γιατί έτσι είναι. Έτσι ξεπερνάω εγώ τέτοιες στιγμές.»
 

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

    ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΚ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΛΕΙ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΘΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ...ΦΤΗΝΗ !!!! ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ.