O Michel Fabrizio.

Fabrizio: «Γίνεται σφαγή από θανάτους στους αγώνες τελευταία!»

3 θάνατοι παιδιών μέσα σε έναν χρόνο είναι πολλοί. Μεγαλοπρεπές σκ@τό προς πάσα κατεύθυνση έριξε ο βετεράνος αγωνιζόμενος των WSSP, κατηγορώντας το χρήμα, τον Marquez και την FIM την ίδια! Συμφωνείτε μαζί του;

Με τον θάνατο του Dean Berta Vinales το Σάββατο, οι παγκοσμίου επιπέδου αγώνες μοτοσυκλέτας θρηνούν 3 θύματα μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο –τα άλλα δύο, είναι ο Jason Dupasquier και ο Hugo Millan, 20 και 14 ετών αντίστοιχα. Το νέο δυσάρεστο συμβάν ήταν «too much» για τον βετεράνο Ιταλό των WSSP, Michel Fabrizio, ο οποίος τα παράτησε όλα στην μέση της σεζόν, «απασφαλίζοντας» κατά πάντων με τις δηλώσεις του!

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Ο Fabrizio, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησε τους πάντες στον χώρο της μοτοσυκλέτας, ότι βάζουν τα χρήματα πάνω από την ζωή και τονίζοντας ότι ή κουλτούρα της ασφάλειας έχει παραμεληθεί.
 
Ανακοινώνοντας την απόσυρση του από τους αγώνες μοτοσυκλέτας, ο Fabrizio δήλωσε: «Σήμερα αρνούμαι να στερέψω από σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Αποσύρομαι, αρκετά. Σήμερα έγινα μάρτυρας μιας κακιάς μέρας, του θανάτου ενός 15χρονου αναβάτη. Έχω δει πολλούς αγώνες σαν αυτόν στην κατηγορία αυτή και κάθε φορά που τελείωνε ένας, έπαιρνα μια ανάσα γιατί όλα τελείωναν καλά. Σήμερα όμως δεν έγινε έτσι».
 
«Έχω δει αδιαφορία από την FIM: Ρίχνεις 42 παιδιά στο κύπελλο της Yamaha και άλλα 42 στο παγκόσμιο των 300 κυβικών. Πάρα πολλοί αναβάτες, με μικρή ή πολύ μικρή εμπειρία και αυτό συμβαίνει και στα εθνικά πρωταθλήματα, όπου για να βγάλετε λεφτά γεμίζετε και την τελευταία θέση».
 
Ο Fabrizio όμως δεν έμεινε μόνο εδώ, συνεχίζοντας: «Όταν ο Rossi πριν λίγα χρόνια διαμαρτυρήθηκε για τις τακτικές του Marc Marquez, τον κράξανε. Πρέπει να συμφωνήσουμε μαζί του. Ο Marc έγινε σημείο αναφοράς: Προσπερνάς τέρμα στο όριο, πέφτεις πάνω στους άλλους, ρισκάρεις κάθε πόντο.»
 
«Αποσύρομαι στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα διαμαρτυρίας. Οι κανόνες πρέπει να αλλάξουν για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Το πρόβλημα είναι στην Moto3, στα εθνικά πρωταθλήματα και στο Talent Cup. Πρέπει να αναθεωρηθούν και οι περιοχές διαφυγής στις πίστες. Είδαμε ότι ο Valentino Rossi πήγε να σκοτωθεί στο Red Bull Ring. H FIM δεν προστατεύει τις ζωές μας, προτιμά την μπίζνα».
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »