Αυτή είναι η Etropolis TC-Max

Etropolis TC-Max: Ηλεκτροκίνητο…125άρι

Φουτουριστικό στην εμφάνιση, βολικό στην χρηστικότητα, το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα διατεθεί σύντομα στην Ιταλία σε τιμή-έκπληξη! Δείτε περισσότερα…

Ενώ γενικότερα στην χώρα μας, ακόμη ζοριζόμαστε να… χωνέψουμε την εμφάνιση και την διάδοση της ηλεκτροκίνησης στην μοτοσυκλέτα, οι Ιταλοί γείτονες μας ετοιμάζονται να δεχθούν ένα ακόμη μοντέλο στην αγορά τους. Πρόκειται για την Etropolis TC-Max, μια φουτουριστική αστική δημιουργία, με επιδόσεις ανάλογες μιας μοτοσυκλέτας 125 κυβικών.

Το μοντέλο εμπνέεται από τις σύγχρονες, café racer τάσεις, με μια αντίστοιχη σχεδιαστική προσέγγιση. Στρογγυλό φανάρι εμπρός, «ψηλωμένη» σιλουέτα, επίπεδη και ίσια σέλα δημιουργούν ένα γνώριμο οπτικό αποτέλεσμα, κάτω από τα πλαστικά του όμως επιμελώς κρύβεται η ηλεκτρική του «καρδιά».

Η τελευταία, αποτελείται από μια αφαιρούμενη μπαταρία λιθίου, με χωρητικότητα 3.240 Wh και δυνατότητα για φόρτιση στο σπίτι, μέσα σε 4,5 ώρες. Η μπαταρία συνεργάζεται με έναν brushless ηλεκτροκινητήρα απόδοσης έως 5.000 Wh, με μια τεράστια ροπή 17 kgm και σύστημα FOC, που αναπροσαρμόζει διαρκώς τον τρόπο απόδοσής του ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησής του, για μεγιστοποίηση της αυτονομίας. Αυτή, ανακοινώνεται ότι θα ανέρχεται περί στα 110 χιλιόμετρα, με μια μέση ταχύτητα 45 χλμ/ώρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα του μοντέλου θα ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Η απόδοση του κινητήρα και ο τρόπος λειτουργίας του, κάνουν την TC-Max κατάλληλη για οδήγηση με δίπλωμα Α1 –εξού και η τοποθέτησή της, ως μοντέλο 125 «αντίστοιχων» κυβικών.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά, η Etropolis TC-Max θα ξεκινήσει να διατίθεται τον Απρίλιο, στην Ιταλία, σε μια τιμή μεταξύ 4.600 και 4.800 ευρώ! Καθόλου άσχημα, θα λέγαμε εμείς, αν σκεφτείτε ότι οι τιμές των μοντέλων με συμβατικούς κινητήρες καύσης, στην κατηγορία του διπλώματος A1, είναι παρόμοιες…