Έρχεται η πρώτη 3D εκτυπωμένη μοτοσυκλέτα

Ένα όχημα που θα είναι εκτυπωμένο 3D εξολοκλήρου, χωρίς σχεδόν κανένα τμήμα της να είναι συμβατικό, ετοιμάζεται να παρουσιαστεί. Τι λέτε για αυτό;

Το μέλλον είναι εδώ: Δεν γίνεται να μην σκεφτείς αυτή την φράση κοιτώντας αυτή την μοτοσυκλέτα της NOWLAB και της BigRep, η οποία θα είναι η πρώτη πλήρως 3D εκτυπωμένη μοτοσυκλέτα του κόσμου.

Η μοτοσυκλέτα ονομάζεται NERA και θα είναι ηλεκτροκίνητη, με το πιο σημαντικό στοιχείο επάνω της να είναι το εξής: Πέρα από τα ηλεκτρικά της, όλα τα υπόλοιπά της μέρη είναι εκτυπωμένα τρισδιάστατα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως. Αυτά τα μέρη συμπεριλαμβάνουν το πλαίσιο, τους τροχούς, τα ελαστικά, την σέλα και τις ανατήσεις!

Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία ελαστικών, τα οποία δεν θα φουσκώνουν με αέρα –κάτι το οποίο δοκιμάζεται επί πολλά χρόνια, χωρίς να έχει ουσιαστικά χρησιμοποιηθεί, όμως. Ακόμη, η εμπρός ανάρτησή της δεν θα φέρει πιρούνι, ενώ στο πίσω μέρος της έχει τοποθετηθεί ένας εύκαμπτος προφυλακτήρας για προστασία σε περίπτωση ατυχήματος.

Περισσότερα στοιχεία για την μοτοσυκλέτα δεν ανακοινώνονται ακόμη, μιας και οι δημιουργοί τους αυτή την στιγμή, κάνουν ουσιαστικά teasing ταράζοντας τα νερά και προκαλώντας την προσοχή. Σύμφωνα με τις Newlab και BigRep, η μοτοσυκλέτα έχει σκοπό να «πιέσει τα όρια της μηχανολογικής δημιουργικότητας και να αλλάξει την τεχνολογία των οχημάτων όπως την ξέρουμε».

Δείτε παρακάτω, το πρώτο σύντομο βίντεο στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε και την μορφή της απόλυτα φουτουριστικής αυτής μοτοσυκλέτας. Τι λέτε;