O Jason Dupasquier

Έρευνα για ανθρωποκτονία στο ατύχημα Dupasquier

Επέμβαση εισαγγελέα για το θανατηφόρο συμβάν στην Moto3. Οι εξελίξεις τρέχουν και τώρα οι Ιταλικές αρχές μπαίνουν στην έρευνα.

Το ατύχημα του Jason Dupasquier της Moto3, που έλαβε χώρα το Σάββατο στην πίστα του Mugello της Ιταλίας, είναι όπως είναι αναμενόμενο το φλέγον θέμα στην γείτονα χώρα. Το συμβάν, που έγινε στις κατατακτήριες δοκιμές και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 19χρονου Ελβετού, σημάδεψε με μελανά χρώματα το Grand Prix της Ιταλίας, ενώ μάλιστα ξεσήκωσε και αντιδράσεις από πολλούς αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο αγώνας του MotoGP θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί, σε ένδειξη πένθους και σεβασμού στον Dupasquier.
 
Τώρα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η υπόθεση παίρνει και τον δρόμο της δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, το γραφείο εισαγγελέα της Φλωρεντίας και ο εισαγγελέας Alessandro Piscitelli θα επέμβει στην υπόθεση, εξετάζοντας όλο το οπτικοακουστικό υλικό που συνδέεται με το τραγικό ατύχημα. Η έρευνα έχει ανοίξει για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» και θα περιλάβει και την αυτοψία του θανόντος Jason Dupasquier.
 
Όπως ξεκαθαρίζουν τα ιταλικά μέσα, το άνοιγμα έρευνας σε τέτοιες περιπτώσεις είναι διαδικασία κατά το πρωτόκολλο, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν ύποπτοι. Η έρευνα, δηλαδή, ξεκινά προς το παρόν κατά τα νομικά προαπαιτούμενα, αν και περιμένουμε περισσότερα εν καιρώ για τυχόν περισσότερες εξελίξεις.