Η εικόνα της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, που δημοσίευσε η Ducati.

Η εικόνα της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, που δημοσίευσε η Ducati.

Επίσημο: «Ηλεκτρική» και η Ducati από το 2023

Ως κεραυνός εν αιθρία έσκασε εχθές το απόγευμα, η είδηση ότι η Ducati κάνει το πρώτο της, επίσημο και τεράστιο, βήμα στην ηλεκτροκίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, η Ducati ανακοίνωσε ότι από το 2023, θα είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που θα παρέχει τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της κατηγορίας αγώνων MotoE!

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Energica τέλος, καλωσόρισες Ducati

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να ακολουθήσει την ανακοίνωση, ότι η Energica θα αποχωρήσει από τους αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoE, στο τέλος του 2022. Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στην πίστα του Misano, παρουσία του επικεφαλής της Dorna, Carmelo Ezpeleta, και της Ducati, Claudio Domenicali. Η συνεργασία της Ducati με την MotoE θα διαρκέσει έως το 2026.
 

Θα αναπτύξει ηλεκτρική μοτοσυκλέτα παραγωγής η Ducati

Στην ανακοίνωση του νέου, η Ducati υπογραμμίζει ότι η τεχνογνωσία που θα αποκτηθεί από την αγωνιστική εμπλοκή με την MotoE, θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της πρώτης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας παραγωγής. Όπως είχε δηλώσει η εταιρεία πριν καιρό, δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο κατασκευής ηλεκτρικού δικύκλου, όμως θα ήθελε να το κάνει «με τον τρόπο της», στα επίπεδα που αυτή θα ήθελε και όχι να συμβιβαστεί ώστε να μπει στην αγορά. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η εταιρεία, η πρώτη ηλεκτρική Ducati θα είναι «σπορ, ελαφριά, συναρπαστική και ικανή να ικανοποιήσει τους enthusiasts».
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά την διάρκεια του 2022 θα λαμβάνουμε ενημερώσεις για την εξέλιξη του project.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »