Επιβλήθηκε ο Jorge Martin στον αγώνα Sprint του Κατάρ

Επιβλήθηκε ο Jorge Martin στον αγώνα Sprint του Κατάρ

Η διαφορά Μartin - Βagnaia πλέον στους 7 βαθμούς. Πρώτο βάθρο σε αγώνα Sprint για Fabio Di Giannantonio. Πέμπτος ο Bagnaia.

Τα φώτα της πίστας του Lusail έλαμπαν πάνω από τη νέα άσφαλτο που υποδέχτηκε τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας για τον προτελευταίο αγώνα Sprint της χρονιάς, με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον. 

Όταν δόθηκε το σήμα της εκκίνησης, ο κάτοχος της pole position, Luca Marini (Mooney VR46 Ducati) έστριψε πρώτος, με τον Alex Marquez (Gresini Ducati) να τον ακολουθεί και τους δύο διεκδικητές του τίτλου, Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) και Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) να δίνουν μάχες για την τρίτη θέση, έχοντας μάλιστα και επαφές μεταξύ τους. 

Το αρχικό αποτέλεσμα αυτών των μαχών ήταν ο Μartin να μείνει λίγο πιο πίσω, όμως ο Ισπανός αντεπιτέθηκε και πέρασε τον Ιταλό στο δεύτερο γύρο - και πάλι με επαφή μεταξύ των δύο. O Bagnaia έχασε και την τέταρτη θέση από τον Fabio Di Giannantonio (Gresini Ducati), ο οποίος είναι σε απίστευτη φόρμα το τελευταίο διάστημα και αυτός και ο Martin άρχισαν αμέσως να κυνηγάνε τους δύο πρωτοπόρους. 
 

Στην μάχη μπροστά, ο Alex Marquez έκανε δύο απόπειρες να περάσει τον Marini, με την τελευταία να έρχεται στον πέμπτο γύρο, χωρίς επιτυχία. Το αντίθετο αποτέλεσμα είχε όμως η προσπάθεια του Martin, που πέρασε τον Marquez και αμέσως επιτέθηκε στον Marini, για να πάρει την πρώτη θέση πριν ολοκληρωθεί ο πέμπτος γύρος. 

Ο Di Giannantonio τον ακολούθησε και πέρασε με τη σειρά του τους Marquez και Marini, θέλοντας να πάρει την πρώτη νίκη του σε αγώνα Sprint. Έφτασε τον Martin και έμεινε κολλημένος πάνω του, όμως ο Ισπανός δεν του άφησε κανένα περιθώριο να σκεφτεί την προσπέραση και έφτασε στην 8η νίκη του σε αγώνα Sprint, με τον Di Giannantonio να πανηγυρίζει το πρώτο του βάθρο στους αγώνες μισής απόστασης. 

Ο Marini κράτησε πίσω του τον Μarquez και πήρε την τρίτη θέση, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσε ο Francesco Bagnaia. O Maverick Viñales (Aprilia Racing)  πήρε την καρό σημαία στην έκτη θέση, ενώ τις βαθμολογούμενες θέσεις συμπλήρωσαν οι Brad Binder (Red Bull KTM), Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) και Augusto Fernandez (Tech 3 GASGAS).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »