Τα scooter έχουν δημιουργηθεί κυρίως για αστικές μετακινήσεις, περιβάλλον δηλαδή όπου ο κινητήρας καταπονείται περισσότερο. Για το λόγο αυτό, η Motul έχει εξελίξει δύο σειρές κορυφαίων λιπαντικών, ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες των κινητήρων της συγκεκριμένης κατηγορίας.

    MOTUL SCOOTER

    ΓΙΑ 2ΧΡΟΧΟΥΣ ΚΑΙ 4ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

    Τα scooter και maxi-scooter είναι μία αρκετά δημοφιλής κατηγορία μοτοσυκλετών και η Motul έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των κατάλληλων λιπαντικών για τους κινητήρες τους. Οι δύο σειρές της εταιρείας συμβάλλουν στη βέλτιστη λειτουργία των scooter με υγρό ή ξηρό συμπλέκτη, είτε πρόκειται για τετράχρονους, είτε για δίχρονους κινητήρες.



    Η μία σειρά λιπαντικών ονομάζεται «Scooter Power» και απευθύνεται τόσο σε ιδιοκτήτες τετράχρονων, όσο και δίχρονων κινητήρων. Για την πρώτη περίπτωση η Motul προσφέρει 100% συνθετικά λάδια, ειδικά σχεδιασμένα για καινούρια scooter και maxi-scooter, με κινητήρες χωρητικότητας από 50 έως 650 κ.εκ., με ή χωρίς καταλυτικούς μετατροπείς. Ο βαθμός ιξώδους είναι 5W-40 και βελτιώνει τη διαδικασία εκκίνησης σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Υπάρχει και μία δεύτερη επιλογή με ιξώδες 10W-30 και προδιαγραφή JASO MB, η οποία διακρίνεται για την χαμηλή κατανάλωση και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων.



    Στη σειρά λιπαντικών «Scooter Expert» συναντάμε και πάλι δύο επιλογές με τεχνολογία Technosynthese και ιξώδες 10W-40. Η πρώτη (ΜΑ) δίνει έμφαση στις αστικές μετακινήσεις και τις καταπονήσεις που δημιουργούνται, ενώ η δεύτερη (MB) ικανοποιεί την προδιαγραφή JASO MB, μειώνει την κατανάλωση λιπαντικού και εγγυάται οικονομία καυσίμου σε κινητήρες χωρίς υγρό συμπλέκτη.

    Για δίχρονους κινητήρες
    Στη σειρά λιπαντικών «Scooter Power» υπάρχει και η επιλογή για δίχρονους κινητήρες, όπου το λάδι είναι και πάλι 100% συνθετικό και βασίζεται στην τεχνολογία Εστέρων. Διακρίνεται για τις κορυφαίες λιπαντικές του ιδιότητες και μειώνει τη μηχανική φθορά, ενώ έχει μελετηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να ελαχιστοποιεί τον καπνό και τα κατάλοιπα καύσης.



    Λιπαντικό για δίχρονους κινητήρες υπάρχει και στη σειρά «Scooter Expert» και φέρει την τεχνολογία Technosynthese. Το συγκεκριμένο προϊόν σχεδιάστηκε για τις καταπονήσεις της πόλης, με παρατεταμένη λειτουργία στο ρελαντί και συνεχείς εναλλαγές φορτίου, ενώ φέρει πρόσθετα για μείωση τριβών και είναι κατάλληλο για αυτόματη μίξη ή πρόμιξη.



     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στην υπηρεσία ή προιόν που σας ενδιαφέρει)