Η νέα BMW S 1000 XR  είναι ακόμα πιο ελαφριά, ταχύτερη και πιο ευέλικτη. 10 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, με ένα πλήρως αναβαθμισμένο κινητήρα, και νέα βελτιωμένη ανάρτηση, το S 1000 XR ανοίγ

Η νέα BMW S 1000 XR είναι ακόμα πιο ελαφριά, ταχύτερη και πιο ευέλικτη. 10 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, με ένα πλήρως αναβαθμισμένο κινητήρα, και νέα βελτιωμένη ανάρτηση, το S 1000 XR ανοίγει μια εντελώς νέα διάσταση στο τμήμα Adventure Sport.

BMW S 1000 XR
BMW S 1000 XR
BMW S 1000 XR
  • Η νέα BMW S 1000 XR  είναι ακόμα πιο ελαφριά, ταχύτερη και πιο ευέλικτη. 10 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, με ένα πλήρως αναβαθμισμένο κινητήρα, και νέα βελτιωμένη ανάρτηση, το S 1000 XR ανοίγ
  • BMW S 1000 XR
  • BMW S 1000 XR
  • BMW S 1000 XR

BMW S 1000 XR

Πάρε προσφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο και κέρδισε ένα κράνος LS2 Vector Evo αξίας 219€. περισσότερα »

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας βασίζεται σε αυτόν του νέου S 1000 RR και παράγει ισχύ 165 ίππων στις 11.000 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή 114 Nm είναι διαθέσιμη στις 9.250 σ.α.λ. με ταυτόχρονη βελτίωση στις μεσαίες στροφές. Ο αναβαθμισμένος κινητήρας ζυγίζει 5 κιλά λιγότερα και έχει αναθεωρημένες σχέσεις μετάδοσης. Οι τρεις μεγαλύτερες ταχύτητες 4η, 5η και 6η έχουν "μακρύνει" για να μειωθεί ο θόρυβος, η κατανάλωση καυσίμου και το επίπεδο στροφών του κινητήρα, ειδικά για την οδήγηση στην εθνική οδό. Εκτός από τον συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης, το νέο S 1000 XR διαθέτει για πρώτη φορά τον ηλεκτρονικό έλεγχο ροπής στρέψης του κινητήρα (MSR) που εμποδίζει την ολίσθηση του πίσω τροχού σε απότομο κλείσιμο του γκαζιού ή απότομο κατέβασμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Το νέο S 1000 XR έχει τέσσερις διαφορετικές χαρτογραφήσεις, Rain, Road, Dynamic και Dynamic Pro, η οποία μπορεί να διαμορφωθεί πλήρως για πρώτη φορά στο S 1000 XR με ένα ευρύ φάσμα επιλογών ρύθμισης. Εκτός από την απόκριση του γκαζιού, το φρένο του κινητήρα, ο έλεγχος ABS και ο έλεγχος πρόσφυσης, ο έλεγχος τροχών (συμπεριλαμβανομένης της νέας ρύθμισης "Power Wheelie") μπορούν να διαμορφωθούν ξεχωριστά για πρώτη φορά στο νέο S 1000 XR. Το ABS Pro προσφέρει αυξημένη ασφάλεια κατά την πέδηση ακόμα και υπό κλίση. Επίσης για πρώτη φορά στο S 1000 XR, το σύστημα υποβοήθησης φρένων DBC (Dynamic Brake Control) βοηθάει τον αναβάτη κατά τους ελιγμούς πέδησης.
 
Το νέο S 1000 XR διαθέτει την τελευταία γενιά αναρτήσεων της BMW Motorrad Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment). Το Dynamic ESA Pro διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός με δύο λειτουργίες απόσβεσης (Road, Dynamic) και αυτόματη αντιστάθμιση φορτίου.
 
Αλλαγές έχουμε και στον πινάκα οργάνων με την τοποθέτηση έγχρωμης TFT οθόνης 6,5 ιντσών που έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα της Γερμανικής εταιρίας και διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και πληροφοριών.
 
 Όλες οι μονάδες φωτισμού του νέου S 1000 XR διαθέτουν τεχνολογία LED. Στην προαιρετική επιλογή Headlight Pro ο οδηγός επωφελείται από τον ενισχυμένο φωτισμό του δρόμου όταν η μοτοσικλέτα βρίσκεται υπό κλίση. Το προαιρετικό στοιχείο εξοπλισμού Headlight Pro περιλαμβάνει επίσης φώτα ημέρα DRL (Daytime Riding Light) για καλύτερη αναγνώριση του οχήματος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το BMW S 1000 XR γίνεται επίσης διαθέσιμο και με τοπακέτο εξοπλισμού «M», το οποίο μάλιστα συνοδεύεται με ειδικό M χρωματισμό,για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου.

Η τιμή του BMW S 1000 XR είναι 17.100 ευρώ