Είναι επίσημο: Μέχρι το 2026 ο Marc Marquez στην Ducati Lenovo Team
Είναι επίσημο: Μέχρι το 2026 ο Marc Marquez στην Ducati Lenovo Team
  • Είναι επίσημο: Μέχρι το 2026 ο Marc Marquez στην Ducati Lenovo Team
  • Είναι επίσημο: Μέχρι το 2026 ο Marc Marquez στην Ducati Lenovo Team

Είναι επίσημο: Μέχρι το 2026 ο Marc Marquez στην Ducati Lenovo Team

Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα τρέχει στο πλάι του Bagnaia στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati για τις επόμενες δύο σεζόν του MotoGP.

DUCATI: Multistrada V4 με σημαντικό όφελος

DUCATI: Multistrada V4 με έκπτωση 2.500!

Θα καταφέρει ο Ισπανός να κατακτήσει ξανά τον τίτλο του πρωταθλητή;

H Ducati Corse ανακοίνωσε την σύναψη συμφωνίας με τον 8 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Marc Marquez, ο οποίος θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Ducati Lenovo Team για τα επόμενα δύο χρόνια. Στο τέλος της σεζόν του 2024, την θέση του Marc στην Gresini Racing MotoGP θα πάρει ο Enea Bastianini, με τον Marquez να τρέχει στο πλευρό του τρέχοντος συνεχόμενου παγκόσμιου πρωταθλητή, Francesco Bagnaia, στα κόκκινα χρώματα της Bologna.

Τι δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse

O Luigi Dall`Igna (Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse) είπε: "Πρώτα από όλα, θέλω να ευχαριστήσω τον Enea Bastianini και τον Jorge Martin για ολόκληρη την συνεργασία μας τα τελευταία δύο χρόνια και τους εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Σε αυτή τη σεζόν, έχουν φτάσει σε ένα απίστευτο επίπεδο και είμαστε σίγουροι ότι θα μάχονται σκληρά για τον τίτλο μέχρι την ολοκλήρωσή της. Η απόφαση του "συντρόχου" του Bagnaia για την Ducati Lenovo Team δεν ήταν εύκολη, καθώς είχαμε να επιλέξουμε από μία λίστα με πολύ γρήγορους αναβάτες. Στο τέλος, καταλήξαμε σε ένα αδιαμφισβήτητο ταλέντο που ονομάζεται Marc Marquez. Μέσα σε λίγους μόνο αγώνες έχει καταφέρει να προσαρμοστεί εξαιρετικά στην Desmosedici GP μας και η έμφυτη φιλοδοξία του, τον ωθεί να εξελίσσεται συνεχώς. To Box μας θα αποτελείται από δύο αναβάτες που αθροιστικά έχουν κατακτήσει 11 παγκόσμια πρωταθλήματα και το γεγονός αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να βασιστούμε και στην εμπειρία και την ωριμότητά τους ώστε να εξελιχθούμε σαν ομάδα στο σύνολο".
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα λόγια του Marc Marquez

"Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να φοράω τα κόκκινα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας της Ducati στο MotoGP από την επόμενη σεζόν. Ουσιαστικά από την πρώτη μου επαφή με την Desmosedici GP, προσαρμόστηκα σε αυτήν αμέσως, ενώ απολαμβάνω να την οδηγώ. Από εκείνη την στιγμή ήξερα πως ο στόχος μου ήταν να συνεχίσω σε αυτό τον δρόμο, να συνεχίσω να εξελίσσομαι και να μεταβώ στην ομάδα με την οποία ο Francesco Bagnaia έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα. Είμαι χαρούμενος για αυτό το μεγάλο μου βήμα για το 2025 και ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει η Ducati. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους Nadia, Carlo & Michele, αλλά και ολόκληρη την οικογένεια της Gresini Racing που άνοιξε τις πόρτες της ομάδας της σε εμένα, σε μία "ευαίσθητη" περίοδο της καριέρας μου. Τώρα, θα συνεχίσουμε να περνάμε καλά και να τα δίνουμε όλα στους αγώνες που έχουν απομείνει στην φετινή σεζόν, η οποία είναι η προτεραιότητά μου αυτή την στιγμή".