• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

O Roberto Marchesini

«Έφυγε» ο Roberto Marchesini

 

Ο αριστοτέχνης των τροχών μοτοσυκλέτας, που πρωτοπόρησε στην δημιουργία των αγωνιστικών ζαντών μαγνησίου, έφυγε από την ζωή μετά από μακροχρόνια μάχη με προβλήματα υγείας. Δείτε περισσότερα.

MotoCert: Έτσι θα την ελέγξεις πριν την αγοράσεις

Φτωχότερος είναι από την νύχτα της 30ης Σεπτεμβρίου ο κόσμος της μοτοσυκλέτας, αφού ακόμη ένας από τους μεγαλύτερους πρωτοπόρους του χώρου, έφυγε από την ζωή: Μιλάμε για τον Roberto Marchesini, που συνέδεσε το όνομα του με το απόλυτο στις ζάντες μοτοσυκλέτας. Ο Marchesini υπέκυψε μετά από μακροχρόνια προβλήματα υγείας.
 
Ο Ιταλός Marchesini  αφήνει πίσω του μια τεράστια κληρονομιά στον χώρο των ζαντών υψηλών επιδόσεων, αλλάζοντας τα δεδομένα για τις αγωνιστικές εφαρμογές. Ξεκινώντας την καριέρα του ως σχεδιαστής, ο Marchesini ξεκίνησε την βιομηχανία του ιδρύοντας μια βιομηχανία αλουμινίου και μαγνησίου. Η τεχνολογική του αριστεία δεν άργησε να επιβεβαιωθεί, αφού το 1970 κατασκεύασε σε παγκόσμια πρωτιά, ζάντες μοτοσυκλέτας εξολοκλήρου από κράμα μαγνησίου. Η τεράστια επιτυχία τους στους αγώνες, τον καθιέρωσαν παγκόσμια ως πρωτοπόρο στον χώρο και η Ducati, ήταν η εταιρεία που εξόπλισε για πρώτη φορά τις αγωνιστικές της μοτοσυκλέτες με ζάντες Marchesini.
 
To 1983, άλλη μια πρωτιά ήρθε για τον Ιταλό: Ο πρώτος τροχός με κενές ακτίνες (hollow spoke rims) για μοτοσυκλέτα ήταν γεγονός. Το 1988, ο Marchesini ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία, κάνοντας ευρέως διαθέσιμες τις κορυφαίες του ζάντες που παράγονται ανελλιπώς μέχρι σήμερα. Από το 2000, η Marchesini έχει περιέλθει στην κατοχή του Brembo Group. Προσφέρουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα.