O Roberto Marchesini

«Έφυγε» ο Roberto Marchesini

Ο αριστοτέχνης των τροχών μοτοσυκλέτας, που πρωτοπόρησε στην δημιουργία των αγωνιστικών ζαντών μαγνησίου, έφυγε από την ζωή μετά από μακροχρόνια μάχη με προβλήματα υγείας. Δείτε περισσότερα.

Φτωχότερος είναι από την νύχτα της 30ης Σεπτεμβρίου ο κόσμος της μοτοσυκλέτας, αφού ακόμη ένας από τους μεγαλύτερους πρωτοπόρους του χώρου, έφυγε από την ζωή: Μιλάμε για τον Roberto Marchesini, που συνέδεσε το όνομα του με το απόλυτο στις ζάντες μοτοσυκλέτας. Ο Marchesini υπέκυψε μετά από μακροχρόνια προβλήματα υγείας.
 
Ο Ιταλός Marchesini  αφήνει πίσω του μια τεράστια κληρονομιά στον χώρο των ζαντών υψηλών επιδόσεων, αλλάζοντας τα δεδομένα για τις αγωνιστικές εφαρμογές. Ξεκινώντας την καριέρα του ως σχεδιαστής, ο Marchesini ξεκίνησε την βιομηχανία του ιδρύοντας μια βιομηχανία αλουμινίου και μαγνησίου. Η τεχνολογική του αριστεία δεν άργησε να επιβεβαιωθεί, αφού το 1970 κατασκεύασε σε παγκόσμια πρωτιά, ζάντες μοτοσυκλέτας εξολοκλήρου από κράμα μαγνησίου. Η τεράστια επιτυχία τους στους αγώνες, τον καθιέρωσαν παγκόσμια ως πρωτοπόρο στον χώρο και η Ducati, ήταν η εταιρεία που εξόπλισε για πρώτη φορά τις αγωνιστικές της μοτοσυκλέτες με ζάντες Marchesini.
 
To 1983, άλλη μια πρωτιά ήρθε για τον Ιταλό: Ο πρώτος τροχός με κενές ακτίνες (hollow spoke rims) για μοτοσυκλέτα ήταν γεγονός. Το 1988, ο Marchesini ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία, κάνοντας ευρέως διαθέσιμες τις κορυφαίες του ζάντες που παράγονται ανελλιπώς μέχρι σήμερα. Από το 2000, η Marchesini έχει περιέλθει στην κατοχή του Brembo Group. Προσφέρουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα.