Το νέο Italjet Dragster

Το νέο Italjet Dragster

Το νέο Italjet Dragster

Το νέο Italjet Dragster

Το νέο Italjet Dragster

Το νέο Italjet Dragster

EICMA 2019: Το νέο Italjet Dragster

Το διαχρονικά αγαπητό scooter με την αιχμηρή σχεδίαση έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο σαλόνι του Μιλάνου: Γνωρίστε το Italjet Dragster…

Στην EICMA, είχαμε την χαρά να δούμε και να γνωρίσουμε από κοντά, το νέο Italjet Dragster το οποίο πάντα εντυπωσίαζε με την σχεδίαση του και τις τεχνικές του λύσεις. Το scooter της ιταλικής εταιρείας επιστρέφει σε δύο εκδόσεις κυβισμού 125 και 200 κυβικών και αναμένεται να ξεκινήσει να διατίθεται, από την άνοιξη.

Είχαμε άλλωστε ξαναγράψει και εμείς, για την επικείμενη παρουσίαση των μοντέλων στην Μιλανέζικη έκθεση, μετά από την… υπόσχεση της εταιρείας. Τώρα μπορούμε να έχουμε στην διάθεσή μας, και περισσότερες πληροφορίες.

Το Dragster, όπως γράφουμε και παραπάνω, θα γίνει διαθέσιμο σε 2 εκδόσεις: Μία με κινητήρα 125 κυβικών και μία στα 200 κυβικά, με απόδοση 14,9 και 19,8 ίππους αντίστοιχα. Και οι δύο κινητήρες είναι υγρόψυκτοι και χρησιμοποιούν τετραβάλβιδη κεφαλή.

Οι αναρτήσεις του μοντέλου χρησιμοποιούν δύο αμορτισέρ, αφού το εμπρόσθιο σύστημα δεν φέρει πιρούνι, αλλά βραχίονα τύπου ψαλιδιού. Μάλιστα, και τα δύο αμορτισέρ είναι ρυθμιζόμενα, κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι πιο απαιτητικοί αναβάτες. Αμφότερα μοντέλα εξοπλίζονται με ρεζερβουάρ 9 λίτρων, ενώ στο σύστημα φρένων τους συναντάμε δαγκάνες Brembo! Στο μοντέλο των 200 κυβικών υπάρχει και σύστημα ABS (αυτό των 125 κυβικών φέρει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS).

Οι πληροφορίες που υπάρχουν προς το παρόν είναι πολύ φειδωλές και δεν γνωρίζουμε κάτι περισσότερο, πέρα από το εξής: Οι κρατήσεις είναι ήδη ανοιχτές online για το μοντέλο, ενώ τα πρώτα 499 κομμάτια θα γίνουν διαθέσιμα ως ειδική έκδοση «First Edition». Μείνετε συντονισμένοι και για περισσότερα.