H Ducati Panigale για μια ακόμα χρονιά φέρνει τρομερά αποτελέσματα στα οικονομικά της Ducati.

Ducati: Χρονιά-ρεκόρ το 2019

Τον μεγαλύτερο τζίρο ανά μοτοσυκλέτα στην ιστορία της σημείωσε η Ducati για την περασμένη χρονιά, με τα νούμερα κερδών και εσόδων να ζαλίζουν! Δείτε αναλυτικά…

Η Ducati διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της, με τις μοτοσυκλέτες της να γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα η εταιρεία δημοσιοποίησε τα οικονομικά της δεδομένα για το 2019, τα οποία είναι εξαιρετικά και καταδεικνύουν ανάπτυξη αλλά και επιτυχία συγκεκριμένων marketing στρατηγικών.

Πιο συγκεκριμένα, η Ducati σημειώνει ότι το 2019, πέτυχε τζίρο της τάξης των 719 εκατομμυρίων ευρώ, ένας αριθμός 2,4% υψηλότερος από τα 699 εκατ. ευρώ που η Ducati πέτυχε το 2018. Η εταιρεία πέτυχε λειτουργικά κέρδη της τάξης των 52 εκατομμυρίων ευρώ, ένα ποσό μεγαλύτερο κατά 6,1% από τα 49 εκατομμύρια ευρώ του 2018.

Η Ducati αναφέρει με ιδιαίτερη έμφαση ότι για το 2019, πέτυχε τον μεγαλύτερο τζίρο ανά μοτοσυκλέτα στην ιστορία της: Περίπου 13.500 ευρώ έσοδα για την εταιρεία, ανά μοτοσυκλέτα, κατά μέσο όρο. Πρόκειται για ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό και μια τάση η οποία, όπως λέει η Ducati, καταδεικνύει την επιτυχία των μοτοσυκλετών της στον premium τομέα της αγοράς.

Τα σημαντικότερα μοντέλα για την Ducati και το 2019 αποτελούν η Panigale, η οποία παρέμεινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πιο καλοπουλημένο superbike στον κόσμο, ενώ χάρη στις Multistrada 1260 Enduro και 950S, το πολυχρηστικό μοντέλο έγραψε ρεκόρ πωλήσεων από την πρώτη παρουσίαση του το 2003.

Η Ducati αυτή την στιγμή απασχολεί συνολικά 1.655 εργαζόμενους, ενώ έχει 720 αντιπροσωπείες σε πάνω από 90 χώρες παγκοσμίως.