Η Ducati Superleggera V4

Ducati Superleggera V4: Ξεκινάει η παραγωγή της

Το «κόσμημα» από το Borgo Panigale, η νέα Ducati Superleggera V4, μπαίνει σε διαδικασίες παραγωγής μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών της. Δείτε περισσότερα…

Η Ducati κατάφερε και πάλι να ταράξει τα νερά και να εκτοξευθεί στην κορυφή της λίστας με τις… μοτοσυκλέτες του πόθου ανά τον πλανήτη, αποκαλύπτοντας την εξωφρενική V4 Superleggera στην αρχή της χρονιάς. Η νέα και κορυφαία Panigale V4, είναι η μοτοσυκλέτα με την καλύτερη σχέση κιλών ανά ίππο για μοντέλα παραγωγής (224 ίπποι για 159 κιλά στεγνού βάρους) και πριν λίγες ώρες, ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές της, στην πίστα του Nardo της Ιταλίας. Αυτό καταδεικνύει και την πορεία προς επίσημη έναρξη παραγωγής, για το limited μοντέλο.
 
Την είδηση προετοίμασε ο Claudio Domenicali, επικεφαλής της Ducati, ο οποίος σε μια ανάρτησή του στο Twitter έγραψε τα εξής: «Η 3η εβδομάδα μετά την επανεκκίνηση σχεδόν τελείωσε. Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα: Η τελευταία Superleggera προ-παραγωγής πηγαίνει στο Nardo για τα τελευταία τεστ ποιοτικού ελέγχου». Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι σύντομα, τα αποκλειστικά 500 στον αριθμό αντίτυπα της V4 Superleggera, που είναι ήδη προπωλημένα, θα βρίσκονται στην τελική ευθεία που θα τα οδηγήσει στους ιδιοκτήτες τους.
 
H Ducati Panigale V4 Superleggera είναι η τελευταία ενσάρκωση της «Superleggera» γκάμας της Ducati, η οποία ξεκίνησε από την 1199 και συνεχίστηκε και με την 1299. Είναι η πιο ισχυρή και πιο ελαφριά Ducati Superbike της ιστορίας, φέροντας παράλληλα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της αεροδυναμικής από την «κόκκινη» εταιρεία. Δείτε τι είχαμε γράψει όταν η Superleggera αποκαλύφθηκε τον Φλεβάρη, κάνοντας ένα κλικ εδώ.