• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Δεν πέρασες KTEO; 400 ευρώ πρόστιμο

Δες αναλυτικά τα πρόστιμα για τους εκπρόθεσμους ελέγχους KTEO και πώς θα τα αποφύγεις.

Τα Mr. KTEO και όλα τα ιδιωτικά και δημόσια κέντρα τεχνικού ελέγχου βρίσκονται σε λειτουργία από τις 4 Μαΐου 2020 σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Αν έχει έρθει η ώρα για τον τεχνικό έλεγχο της μοτοσυκλέτας σου δεν πρέπει να το καθυστερήσεις καθόλου. Σύμφωνα με το νόμο, όσα δίκυκλα δεν έχουν πραγματοποιήσει τεχνικό έλεγχο στη περίοδο που ορίζει το πρόγραμμα πρόσκλησης, τότε όταν προσκομίζονται για έλεγχο ή επανέλεγχο στο ΚΤΕΟ, θα επιβαρύνονται με παράβολα εκπροθέσμου Τεχνικού Ελέγχου.

Όταν το δίκυκλο προσκομίζεται για έλεγχο ΚΤΕΟ εκπρόθεσμα το ποσό των παραβόλων αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των ημερών που έχουν περάσει. Πιο συγκεκριμένα:

  • Εως 30 ημέρες 10 ευρώ
  • Από 30 ημέρες έως 6 μήνες: 20 ευρώ
  • Ανω των 6 μηνών: 41 ευρώ

Τα παραπάνω ποσά δεν περιλαμβάνουν το κόστος του ελέγχου και καταβάλλονται εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο με τη μορφή ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο), αλλά για τη δική σας διευκόλυνση, τα Mr. ΚΤΕΟ μπορούν να αναλάβουν την έκδοσή τους προσαυξανόμενα με διαχειριστικό κόστος.

Επίσης, σε περίπτωση που ένα όχημα προσέλθει για επανέλεγχο και έχουν παρέλθει 90 ημέρες από την ημερομηνία ελέγχου ΚΤΕΟ, κατά τον οποίο διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις, τότε διενεργείται πλήρης έλεγχος ΚΤΕΟ και καταβάλλεται το αντίστοιχο τέλος κανονικού πλήρους ελέγχου μαζί με το ειδικό αυξημένο τέλος ανάλογο με το χρονικό διάστημα της καθυστέρησης.

Αν σε έλεγχο της τροχαίας διαπιστωθεί ότι το δίκυκλο δεν έχει περάσει από τεχνικό έλεγχο, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη, σύμφωνα με το άρθρο 86 του K.O.K. είναι 400 ευρώ.

Για να αποφύγεις τα έξοδα δεν έχεις παρά να κλείσεις ραντεβού για τεχνικό έλεγχο στα Mr. ΚΤΕΟ συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα στο www.mrkteo.gr ή τηλεφωνώντας στο 10300.

www.mrkteo.gr

Διαβάστε ακόμα: