Το κράνος του ονομάζεται Forcite και το πρώτο εντυπωσιακό στοιχείο πάνω του είναι η αισθητική του, η οποία θα μπορούσε να έχει επηρεαστεί από φουτουριστική ταινία! Επιπλέον, το Forcite είναι κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη D3, η οποία ενισχύει την αντοχή του κελύφους και προστατεύει αποτελεσματικότερα από τις προσκρούσεις.
O εφευρέτης του υποστηρίζει ότι ο σχεδιασμός του προσφέρει αυξημένα επίπεδα ορατότητας, χάρη στην τεράστια ζελατίνα. Παράλληλα, το Forcite διαθέτει και τεχνολογία HUD, με ενδείξεις για το GPS, αλλά και σύστημα επικοινωνίας με το κέντρο επιχειρήσεων των σωμάτων ασφαλείας. Και αυτά είναι μόνο κάποια από τα ηλεκτρονικά του συστήματα!
Το κράνος διαθέτει επίσης ενσωματωμένη κάμερα και ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό που διαπιστώνει αν το όχημα (του οποίου τις πινακίδες ο αστυνομικός κοιτά για περισσότερα από 5 δευτερόλεπτα) είναι νόμιμο. Και, φυσικά, το Forcite μπορεί να δεχτεί και άλλες τεχνολογίες, εφόσον περάσει στην παραγωγή.
Σύμφωνα με τον εφευρέτη του, η μαζική του παραγωγή θα στοιχίσει περίπου 1,1 εκατομμύρια ευρώ και η τιμή του μπορεί να παραμείνει κάτω από τα 600 ευρώ. Το στάδιο της παραγωγής, βέβαια (αν αυτή πραγματοποιηθεί), θα αργήσει, ωστόσο, η εφεύρεση του 23χρονου βρίσκεται ήδη στις 30 πρώτες θέσεις των υποψηφιοτήτων για το James Dyson Award, του Red Dot Design Museum στη Σιγκαπούρη, ανάμεσα σε 300.000 αντιπάλους!



ZONTES D368 ETC: Ήρθε Ελλάδα με 39 ίππους, Cruise Control και τιμή 4.645 ευρώ
Triumph Bonneville 400: Η πιο προσιτή Bonneville ετοιμάζεται για EICMA
Delivery: Ηλεκτρικό ή βενζινοκίνητο;
KTM RC 790 & RC 490: Η πορτοκαλί αντεπίθεση σε RS 660, Ninja 500 και RS 457
Benelli TRK 902 EXPLORER: Η Ιταλοαναθρεμμένη ναυαρχίδα των TRK πάτησε Ελλάδα
Δοκιμή: Κράνος Acerbis Jet Aria
Royal Enfield Himalayan: Μόλις 24,5 ίπποι ήταν αρκετοί για να γράψει ιστορία
Γιατί το μπροστινό λάστιχο της μοτοσυκλέτας φαίνεται να έχει μπει ανάποδα;
Ο Σεπτέμβριος είναι ίσως ο καλύτερος μήνας για μοτοσυκλέτα
mototriti.gr | Ταυτότητα
Επωνυμία Επιχείρησης: AUTO ΤΡΙΤΗ ΑΕ
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Αμαρουσίου 14 - Νέο Ηράκλειο, Τ.Κ. 141 22
Νομική Μορφή: ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Α.Φ.Μ.: 998384177
Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ
Στοιχεία Επικοινωνίας:
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 211 1085500
Ιστοσελίδα: www.mototriti.gr
Διοικητικά Στελέχη
Ιδιοκτήτες & Κύριοι Μέτοχοι: Δανάη Τριανταφύλλη Δάφνη Τριανταφύλλη
Νόμιμος εκπρόσωπος - Διευθυντής: Νίκος Καρανάσιος
Διευθυντής σύνταξης: Παναγιώτης Σιώπης
Διαχειριστής ονόματος τομέα: ΑUTO ΤΡΙΤΗ Α.Ε.